Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Antracol WG 70

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Fungicidi.

Bayer d.o.o. (BiH)

Kontakt - Bayer d.o.o. (BiH)

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

ANTRACOL WG 70 je fungicid namijenjen suzbijanju biljnih bolesti u vinogradarstvu, voćarstvu i povrćarstvu.

Sastav: Propineb (70%)

Formulacija: WG Vododispergirajuće granule

Uporaba:

ANTRACOL WG 70 se primjenjuje u sljedećim kulturama:

a) vinskim i stolnim sortama vinove loze za suzbijanje:

  • plamenjače (Plasmopara viticola) u koncentraciji 0,2% (20 g na 10 l vode), odnosno u količini 2 kg/ha uz utrošak vode 1000 l/ha;
  • crne pjegavosti rozgve (Phomopsis viticola) u koncentraciji 0,2% (20 g na 10 l vode), odnosno u količini 2 kg/ha uz utrošak vode 1000 l/ha.

Sredstvo se primjenjuje prije cvatnje. Na istoj površini, sredstvo se smije primijeniti najviše dva puta u vrijeme vegetacije.

b) jabukama i kruškama za suzbijanje krastavosti (Venturia spp.) u koncentraciji 0,2% (20 g na 10 l vode), odnosno u količini 2 kg/ha uz utrošak vode 1000 l/ha.

Sredstvo se primjenjuje prije cvatnje. Na istoj površini, sredstvo se smije primijeniti najviše dva puta u vrijeme vegetacije.

c) rajčici na otvorenom i u zaštićenim prostorima za suzbijanje plamenjače (Phytophthora infestans) i koncentrične pjegavosti (Alternaria solani) u koncentraciji 0,3% (30 g na 10 l vode), odnosno u količini 3 kg/ha uz utrošak vode 1000 l/ha.

Sredstvo se primjenjuje u bilo kojoj razvojnoj fazi biljke. Na istoj površini, sredstvo se može primijeniti najviše četiri puta u vrijeme vegetacije.

d) krastavcima, lubenicama i dinjama za suzbijanje plamenjače (Pseudoperonospora cubensis) i antraknoze (Colletotrichum lagenarium) u koncentraciji 0,3% (30 g na 10 l vode), odnosno u količini 3 kg/ha uz utrošak vode 1000 l/ha.

Sredstvo se primjenjuje u bilo kojoj razvojnoj fazi biljke. Na istoj površini, sredstvo se može primijeniti najviše četiri puta u vrijeme vegetacije.

e) krumpiru za suzbijanje plamenjače (Phytophthora infestans) i koncentrične pjegavosti (Alternaria solani) u količini 2,5 kg/ha (25 g na 100 m2), uz utrošak vode 400 - 600 l/ha.

Na istoj površini, sredstvo se može primijeniti najviše tri puta u vrijeme vegetacije. Prvi puta se tretira kada usjev zatvori redove.

Vrsta i način primjene: Primjenjuje se folijarno rasprskivačem ili prskalicom.

Ograničenja

Sredstvo se ne smije upotrebljavati za vrućeg i suhog vremena.

Primjena sredstva ANTRACOL WG 70 iz zrakoplova nije dopuštena.

Sredstvo ANTRACOL 70 WG štetno je za neciljane člankonošce.

Priprema sredstva za primjenu

Treba pripremiti samo toliko škropiva, koliko je stvarno potrebno.

  1. Odmjerenu količinu sredstva pomiješati s malo vode u posebnoj posudi dok se ne dobije fina jednolična suspenzija.
  2. Spremnik prskalice ili rasprskivača napuniti s 2/3 potrebne količine čiste vode.
  3. Uključiti miješalicu.
  4. Uliti suspenziju sredstva u spremnik prskalice ili rasprskivača. Ostatke suspenzije iz posebne posude isprati u spremnik prskalice ili rasprskivača.
  5. Preostalu potrebnu količinu vode dodati u spremnik prskalice ili rasprskivača.
  6. Škropivo treba utrošiti odmah nakon pripreme uz rad miješalice.
  7. Nakon radnih stanki škropivo se ponovno mora pažljivo promiješati.

Karenca

7 dana za krastavce, dinje, lubenice; 14 dana za rajčicu na otvorenom, krumpir; 28 dana za rajčicu u zaštićenim prostorima, jabuke i kruške; 56 dana za vinske i stolne sorte vinove loze.

Mjere zaštite okoliša

Kod primjene sredstva ANTRACOL WG 70 moraju se poštivati propisi o vodama s ciljem zaštite voda. Sredstvo ANTRACOL WG 70 ne smije se primjenjivati u kraškim područjima te laganim pjeskovitim, skeletnim i svim ostalim tlima na kojima je povećan rizik ispiranja u podzemne vode.

Ako drugim propisima nije propisan veći sigurnosni razmak, radi zaštite korisnih i neciljanih organizama mora se poštivati sigurnosni razmak od površinske vode - mjereći od ruba obale, koji za dopuštene primjene iznosi najmanje 10 metara. Ne tretirati po vjetrovitom vremenu.

Ostaci sredstva i škropiva ne smiju se izlijevati u površinske vode, kanalizaciju, dvorišne i stajske odvode. Uređaj za primjenu i mlaznice (dize) treba prati na polju, na mjestima gdje sredstvo ne može doprijeti u površinske vode i gdje nema opasnosti za ljude i životinje.

Fitotoksičnost

Ako se sredstvo primjenjuje u navedenim koncentracijama i količinama te na pravilan način, ono nije fitotoksično za kulture na kojima je odobrena primjena.

Mogućnost miješanja

ANTRACOL WG 70 ne smije se miješati sa sredstvima kisele reakcije. Mješavine s lužnatim sredstvima (npr. bakreno-vapnena juha) potrebno je odmah uporabiti.

O mogućnostima miješanja sredstva ANTRACOL WG 70 s drugim sredstvima za zaštitu bilja raspitajte se kod vlasnika rješenja o registraciji/zastupnika.

Skladištenje i čuvanje: Sredstvo se mora skladištiti i čuvati u dobro zatvorenoj originalnoj ambalaži, s originalnom etiketom, na suhom, tamnom i prozračnom mjestu u posebnoj prostoriji odvojeno od hrane, pića, drugih proizvoda i hrane za životinje te izvan dohvata djece, nestručnih osoba i životinja. Ne smije se presipavati u drugu ambalažu ni u posude iz kojih se jede i pije, ili u kojima se drži hrana. Temperatura uskladištenja je od 0˚C do 40˚C.

Sredstvo zaštititi od smrzavanja.

Info

Kategorija: Fungicidi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Bosna i Hercegovina
Županija: Zagrebačka
Datum objave oglasa: 19.04.2017.
Datum izmjene oglasa: 18.02.2020.
Pregleda: 5331
Šifra oglasa: 33455

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas