Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kukurikanje
  • 24.09.2021. 07:30

Zbog glasnog pijetla mu došla policija - susjedi nisu mogli spavati

Pijetao je bračni par budio svaki dan u tri sata ujutro. Njegov vlasnik nije poduzeo ništa, a nezadovoljni susjed je tražio da ga zakolje ili će pozvati policiju.

Foto: Depositphotos/Elijah_sad
  • 1.051
  • 324
  • 0

Pijetao Maurice iz francuskog sela Saint-Pierre-d'Oléron koji ranom zorom budi svoje susjede glasnim kukurikanjem, zbog čega je završio i na sudu, nije jedini zbog kojeg su narušeni dobrosusjedski odnosi.

Kako prenosi farmer.pl, i u Poljskoj su zabilježeni primjeri onih kojima u selu smetaju - domaće životinje. Tako su policajci primili  pritužbu bračnog para koji živi u Roszkówu, mjestu na jugozapadu zemlje, da im susjedov pijetao ne da spavati te ih budi svaki dan u tri ujutro. A  vlasnik, on ne reagira.

Policijski službenik otišao je u to selo i ispitao obje strane uključujući i druge susjede. Pokazalo se da poljoprivrednik u čijem je vlasništvu pijetao vodi farmu već 27 godina te da oduvijek drži životinje.

Osim njega, naravno, ima i kokoši, a ispitivanjem je utvrđeno da ove pernate životinje uznemiruju samo spomenuti par, dok ostalim susjedima ne smetaju. Iz tog je razloga policija odbila pokrenuti prekršajni postupak.

"Miris" balege i kukurikanje pijetla u Francuskoj prirodna baština

A kako je sve počelo, opisao je novinarima ovaj 61-godišnji poljoprivrednik. Njegov se susjed prvo požalio da mu žena ne može spavati jer pijetao preglasno kukuriče te je od njega zahtijevao da učini nešto po tom pitanju. Potom je on njemu objasnio da je u kokošinjcu ljeti prozor bio otvoren zbog cirkuliranja zraka te da će ga zatvoriti kada dođe hladnije vrijeme i tada više neće čuti pijetla ranoranioca. 

No, ovaj nije bio zadovoljan s takvim rješenjem, a nakon što je pijetao idućeg dana probudio njegovu suprugu, zahtijevao je od farmera da ga zakolje za juhu. Međutim, on je to odbio pa je nezadovoljni susjed otišao na policiju.


Tagovi

Kukurikanje Pijetao Susjedi Tužba Poljska Uznemiravanje


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

18

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 11

Katastrofu, propast ćemo! 61,1%

Glasova: 5

Prosperitet, bit će nam bolje 27,8%

Glasova: 1

Sve će biti isto 5,6%

Glasova: 1

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 5,6%

Pregled ankete

Pregled ankete