Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpore
  • 01.04.2014. 11:00

Zaprimljeno 20.000 zahtjeva za potpore

U prvih mjesec dana potporu je zatražilo 20.000 poljoprivrednika. Oni koji nisu mogu to učiniti najkasnije do 15. svibnja

Foto: sxc.hu
  • 357
  • 45
  • 0

Kao i prethodnih godina, od 1. ožujka 2014. godine Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je sa zaprimanjem zahtjeva poljoprivrednika za izravna plaćanja. Zahtjev se popunjava elektronski, pomoću internetske aplikacije Agronet, a podnosi se papirnatim putem, osobno ili poštom u regionalne urede Agencije za plaćanja u 21 županiji. Ukoliko nisu u mogućnosti samostalno podnijeti zahtjev, pomoć možete zatražiti kod djelatnika regionalnih ureda Agencije za plaćanja, Savjetodavne službe i Hrvatske poljoprivredne agencije, na više od 60 lokacija u zemlji.

U prvih mjesec dana potporu je zatražilo 20.000 poljoprivrednika. Rok za podnošenje zahtjeva je najkasnije do 15. svibnja (iznimno do 30. travnja za premije za ovce i koze). Također, Agencija za plaćanja zaprimila je i preko 2.200 zahtjeva za prijenos prava na plaćanja. Naime, poljoprivrednici koji su imali promjenu posjeda (ako su smanjili ili povećali površinu zemljišta koje obrađuju) imaju mogućnost prijenosa prava na plaćanja do 28. travnja, kako bi i za to zemljište mogli zatražiti izravna plaćanja. Prijenos prava na regionalno plaćanje može se učiniti prodajom, davanjem u zakup i nasljeđivanjem ili ostalim vrstama konačnog prijenosa. To je važno za poljoprivrednike koji su zakupili dodatnu zemlju, jer bez prava na plaćanja za dodatnu zemlju neće moći ostvariti potporu.

Kao i svake godine do sada, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i ove je godine izdala Priručnik za poljoprivredna gospodastva u kojem se nalaze detaljne informacije o tome kako poljoprivrednici mogu ostvariti potporu za izravna plaćanja, državnu potporu i IAKS mjere ruralnog razvoja.

Vrlo je bitno kod popunjavaja zahtjeva, samostalno ili uz nečiju pomoć, prije potpisivanja i podnošenja zahtjeva pažljivo pročitati zahtjev, budući da svojim potpisom jamčite da su svi podaci u zahtjevu istiniti.

Foto: sxc.hu


Tagovi

HPA PSS APPRRR Poljoprivredne potpore Agronet IAKS mjere ruralnog razvoja Izravna plaćanja Državna potpora


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!