Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpore
  • 02.11.2021. 16:30

Za uzgajivače junadi i priplodnih krmača, izdvojeno 1,5 milion KM

Sva sredstva obezbjeđuju se iz Kompenzacionog fonda Republike Srpske.

Foto: Lucija Bencarić (ilustracija)
  • 210
  • 44
  • 0

Svi oni koji namjeravaju podnijeti zahtjev za podršku uzgajivačima kvalitetno - priplodnih krmača i suprasnih nazmica, kao i potpore uzgajivačima tovne junadi, ali i one za pčelarske proizvođače, mogu to učiniti u Agenciji za agrarna plaćanja Republike Srpske, u periodu od 09. do 20. novembra 2021. godine. 

Kako saznajemo iz resornog ministarstva, ukupna sredstva podrške uzgajivačima tovne junadi iznose 1.500.000 KM, za proizvođače kvalitetno-priplodnih krmača i suprasnih nazimica izdvojeno je do 1.500.000 KM dok ukupna sredstva podrške pčelarima su u visini od 200 hiljada KM.

Cjelokupni iznos podsticaja obezbjeđuje se iz Kompenzacionog fonda Republike Srpske.

Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja podsticaja poljoprivrednim proizvođačima u uslovima izazvanim pandemijom virusa korona i obrasce za podnošenje prijave možete pronaći na sajtu Agencije za agrarna plaćanja i na sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Pravilnik, kao i potrebne obrasce možete pronaći u dokumentu ispod teksta

Kako smo nedavno pisali, ovogodišnja poljoprivredna sezona već je dobro na izmaku. Berbe su završene, iščekujući povoljne vremenske prilike uslijedila je i jesenja obrada tla, čime će se zaključiti svi aktuelni radovi na otvorenom polju.

Sa druge strane, registrovane poljoprivrednike, fizička lica, PPG-ove i poljoprivredne obrte već čeka prva administrativna obaveza, a to je prijava Plana proizvodnje za narednu godinu, sa krajnjim rokom do kada to mogu učiniti 15. novembrom tekuće godine.

Farmeri, ne zaboravite prijaviti Plan proizvodnje - rok 15. novembar

Pravilnikom o načinu i uslovima ostvarivanja novčane podrške, po modelu poticaja proizvodnji u Federaciji BiH definisano je da svaki registrovani poljoprivredni proizvođač koji ostvaruje pravo na finansijska sredstva, dužan je izvršiti prijavu Plana proizvodnje za narednu sezonu.


Dokumenti


Tagovi

Potpore za poljoprivrednike Uzgajivači junadi Uzgajivači priplodnih krmača Uzgajivači nazimica Potpora pčelarima Kompenzacioni fond


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

17

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 10

Katastrofu, propast ćemo! 58,8%

Glasova: 5

Prosperitet, bit će nam bolje 29,4%

Glasova: 1

Sve će biti isto 5,9%

Glasova: 1

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 5,9%

Pregled ankete

Pregled ankete