Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Investicije u poljoprivredu
  • 03.02.2023. 16:30

Vlada RS ulaže11,7 mil KM za dogradnju i proširenje sistema protivgradne zaštite

Adekvatan odgovor na klimatske promjene koji ima za cilj da zaštiti poljoprivrednu proizvodnju.

Foto: Depositphotos/adam_r
  • 49
  • 36
  • 0

Vlada Republike Srpske usvojila je Informaciju o potrebi finansiranja Projekta dogradnje i proširenja sistema protivgradne zaštite Republike Srpske. Zaduženi su Ministarstvo finansija i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da obezbijede 11.704.222 КM sa PDV-om za realizaciju prve faze Projekta dogradnje i proširenja sistema protivgradne zaštite Republike Srpske.

Cilj je zaštititi poljoprivrednu proizvodnju

U obrazloženju Informacije se navodi da je ovaj Projekat, u vremenu klimatskih promjena jedini adekvatan odgovor na iste u cilju zaštite od grada poljoprivredne proizvodnje, imovine i lica, zbog čega je ovo projekat od posebnog značaja za Republiku Srpsku, te postoji opravdan interes da se obezbijede sredstva za njegovo finansiranje.

Projekat će se provoditi u dvije faze. Predviđena je nabavka aviona za protivgradnu zaštitu sa ugrađenim aviogeneratorom, kupovina radara za radarski centar u Trebinju, kao i izgradnja objekta sa infrastrukturom i putem, kao i projektovanje i izgradnja 60 dodatnih automatskih protivgradnih stanica, te 208 prizemnih generatora srebro-jodida.

Usvojena je Informacija o potrebi finansiranja remonta tehničke opreme za operativne poslove protivgradne zaštite. Za njeno sprovođenje zaduženi su Ministarstvo finansija i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da obezbijede 775.000 КM sa PDV-om za remont tehničke opreme za operativne poslove protivgradne zaštite.


Tagovi

Vlada Republike Srpske Protivgradna zaštita Investicije u poljoprivredu


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

18

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 11

Katastrofu, propast ćemo! 61,1%

Glasova: 5

Prosperitet, bit će nam bolje 27,8%

Glasova: 1

Sve će biti isto 5,6%

Glasova: 1

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 5,6%

Pregled ankete

Pregled ankete