Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Divlje svinje
  • 08.06.2019. 11:00
  • Grad Beograd, Beograd

Uprava za šume: Zbog divljih svinja izbegavati priobalje Novog Beograda i Zemuna

Usled visokog vodostaja Dunava koji je poplavio Veliko ratno ostrvo, određeni broj divljih svinja spas je pronašao na području Novog Beograda, što je prouzrokovalo veliku uznemirenost u javnosti.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede
  • 160
  • 7
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede je saopštilo da je usled visokog vodostaja Dunava koji je poplavio Veliko ratno ostrvo, određeni broj divljih svinja spas pronašao na području Novog Beograda, što je prouzrokovalo veliku uznemirenost u javnosti.

Uprava za šume upućuje upozorenje građanima na potencijalnu opasnost od divljih svinja koje su prisutne na delovima teritorija opština Zemun i Novi Beograd, na potezu od bloka 30 do bloka 9, odnosno od Ušća do Zemunskog keja.

Divlje svinje koje se nalaze na površinama van lovišta su vrlo uznemirene, pri čemu su određene ženke visokosuprasne ili su se skoro oprasile, što maksimalno povećava nivo rizika.

Uvedena dežurstva i stalno praćenje kretanja divljih svinja

Na terenu su uvedena dežurstva u organizaciji Lovačkog udruženja "Zemun", policije i JKP "Veterina Beograd", koji preduzimaju mere hvatanja, uspavljivanja i zbrinjavanja u prihvatilištu kojim gazduje LU "Zemun", kao i stalnog praćenja njihovog kretanja, uz preduzimanje svih neophodnih biosigurnosnih mera.

Radi lične bezbednosti ljudi, kao i izbegavanja nepotrebnog uznemiravanja koje može izazvati nekontrolisane reakcije i nepredvidivo kretanje divljih svinja, neophodno je kažu u saopštenju Ministarstva poljoprivrede da se izbegavaju izlasci u priobalni deo Novog Beograda i Zemuna, a naročito u večernjim i noćnim satima, sve dok traje ova neposredna opasnost.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Divlje svinje Ministarstvo poljoprivrede Dunav Lovišta


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.