Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Khabib Nurmagomedov
  • 26.11.2020. 18:00

UFC prvak Khabib Nurmagomedov kreće u novu borbu - kupio je ovce, bikove i krave

Kupio sam ovce, bavim se poljoprivredom, volio bih se malo razviti u tom smjeru. Imam bikove i krave, rekao je Nurmagomedov čiji je plan završiti i ekonomski fakultet.

Foto: YouTube/screenshot (khabib.com)
  • 102
  • 226
  • 0

UFC prvak u lakoj kategoriji, Khabib Nurmagomedov odlazi u 32. godini u sportsku mirovinu s rekordom od 29-0, pobijedivši borce poput Edsona Barboze, Conora McGregora i Dustina Poiriera. Kako pišu svjetski mediji, za povratak u ring nije zainteresiran, već ima posla na drugim životnim poljima. 

Želi osnovati svoju farmu

Naime, ovaj sportaš želi završiti ekonomski fakultet i baviti se poljoprivredom unatoč nadama šefa UFC-a, Dana Whitea da će se vratiti borbama.

David Beckham u izolaciji pravi košnice i planira proizvoditi med

"Sljedeće godine završavam fakultet i htio bih obraniti diplomski rad te posvetiti više vremena obrazovanju. I to u idućih pet godina“, rekao je Nurmagomedov studentima u gradu Derbentu s kojima je razgovarao o svojoj karijeri, ali i onome što slijedi, prenosi sportmail.

Ovaj se MMA borac planira vratiti u rodno selo Sildi, smješteno u ruskoj republici Dagestan. To je područje planinsko i ljudi se ondje većinom bave poljoprivredom, posebice stočarstvom.

"Kupio sam ovce, bavim se poljoprivredom, volio bih se malo razviti u tom smjeru. Imam bikove i krave", dodao je.

Ovan je već tu (Foto: Facebook/Khabib Nurmagomedov Fans)

Kada je o ovcama riječ, Khabib je poznat po svojoj vunenoj šubari, u Dagestanu poznatoj kao papaha. Ona je karakteristična za kavkaske narode koji imaju narodne izreke: “Ako je glava na ramenima, na njoj mora biti i papaha" ili: "Papaha se ne nosi zbog hladnoće, nego zbog časti". Upravo ga je šubara od ovčje vune ovoga borca, kako je znao reći, prisiljavala da ni pred kim ne savija kralježnicu. 

Majci obećao da se ne vraća u ring

Još uvijek ga mnogi nagovaraju da se vrati i odradi 30. meč, ali on to odbija. Naime, nakon smrti svog oca i trenera, Abdulmanapa Nurmagomedova obećao je majci da je to njegova zadnja borba. Do sada je održao riječ, unatoč tome što se isprva činilo da je njegova odluka prenagla i donesena pod utjecajem emocija.

Usprkos nagađanjima da će se zbog dobrih odnosa s predsjednikom Rusije, Vladimirom Putinom početi baviti politikom, kako piše RT, sada već bivši borac kaže da se ne vidi u tome. “Volio bih sudjelovati tamo gdje mogu biti koristan, a to mogu i da se ne bavim politikom”, kaže. 

Potvrdio je i da ne namjerava nastaviti profesionalnu sportsku karijeru. “Možete se boriti do 40. godine, ali mora postojati cilj. Imao sam cilj doći do vrha, gdje sam i stigao. Za mene tamo više nema kompetitivnog interesa”, pojasnio je.

Kad je imao samo pet godina, Luka Modrić čuvao ovce i koze po vrletima Velebita

Inače, ovaj 32-godišnji borac ima 29 pobjeda i niti jedan poraz u MMA borbama. Također je u srpnju objavio da namjerava dovršiti izgradnju sportskih objekata u Dagestanu koju je započeo njegov pokojni otac, koji je preminuo u 58. godini života zbog komplikacija uzrokovanih koronavirusom.

Nakon pobjede protiv Justina Gaerhjea, Nurmagomedov je po treći puta obranio UFC-ovu titulu u lakoj kategoriji i zaplakao je jer se prvi puta borio bez svog oca.


Tagovi

Khabib Nurmagomedov UFC MMA Karijera Poljoprivreda


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

18

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 11

Katastrofu, propast ćemo! 61,1%

Glasova: 5

Prosperitet, bit će nam bolje 27,8%

Glasova: 1

Sve će biti isto 5,6%

Glasova: 1

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 5,6%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]