Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Steyr Konzept
  • 13.11.2019. 09:30
  • Hannover, Njemačka

Steyr Konzeptom postavlja temelje nove generacije traktora

Na sajmu Agritechnica u Hannoveru, Steyr je predstavio koncept futurističkog traktora modernog dizajna koji sadrži 5 elektro motora uz 4-cilindrični agregat.

Foto: Vedran Stapić
  • 183
  • 18
  • 0

Na sajmu Agritechnica u Hannoveru, Steyr je predstavio koncept futurističkog traktora modernog dizajna koji sadrži 5 elektro motora uz 4-cilindrični agregat.

Steyr inženjeri razvili su Steyr Konzept kombinirajući inovativne tehnologije na dosad jedinstven način kako bi stvorili ekološki prihvatljiv, a opet efikasan i prije svega funkcionalan koncept traktora.

U središtu studije leži modularni hibridni električni pogon, koji se sastoji od motora s izgaranjem, generatora i nekoliko elektromotora, koji se mogu upravljati pojedinačno, a koji potom dostavljaju energiju tamo gdje je potrebno. Ovaj konceptni traktor, koji je dizajnirao CNH Industrial's Design Center, koristi visoko učinkoviti, 4-cilindrični motor.

dvc
Steyr Konzept na sajmu Agritechnica u Hannoveru

Pametno dizajnirana arhitektura vozila omogućuje pametna rješenja kao što su 4WD ili napredni koncept ovjesa. Ovo će poljoprivrednicima pružiti širok spektar mogućnosti u budućnosti, uključujući poboljšani komfor vožnje, dodatnu fleksibilnost i opcije te neusporedivu izvedbu na poljima i cestama.

Steyr hibridna tehnologija

Svi električni motori povezani su u Steyr Konzept, tako da je snaga uvijek dostupna tamo gdje je najpotrebnija za trenutnu situaciju. Pojačanje e-zakretnog momenta, napajano iz središnje baterije, daje dodatnu energiju uz maksimalnu snagu. Rezultat ovog sustava je visoko učinkovit električni kontinuirano promjenjivi pogon. To osigurava manje pokretnih dijelova, optimalan protok energije i manji gubitak energije.

Traktorska hidraulika i PTO pokreću se na električni pogon, pri čemu potonji omogućuju različite brzine motora, kao i vožnju unazad. Za električne uređaje dostupni su priključci od 700 V i 48 V.

dv
Traktorska hidraulika i PTO pokreću se na električni pogon

Još jedna prednost elektromotora je mogućnost povrata i spremanja energije, primjerice, pri spuštanju na padinama. Motori se mogu puniti i na utičnicu. U čisto električnom načinu rada, Steyr Konzept omogućuje vožnju bez emisija štetnih plinova. Traktor je idealan za ekološki osjetljiva područja, poput urbanih sredina, u blizini stambenih područja, u staji ili staklenicima. 

Vrhunski komfor vožnje

Nova koncepcija kabine, s velikim ostakljenim dijelovima i integriranim kamerama stvara idealan potpuni pregled zajedno s poboljšanom sigurnošću.

Steyr Konzept također nudi nova rješenja u vezi s preciznom poljoprivrednom opremom. Dron opremljen senzorima usjeva, koji leti ispred traktora tijekom terenskih radova, šalje podatke u stvarnom vremenu.

"Ovo je još jedan dokaz Steyrove sposobnosti za inoviranje, istovremeno usredotočujući se na zahtjeve kupaca", kaže Christian Huber, potpredsjednik Global Tractor Managementa.


Tagovi

Steyr Koncept budućnosti Traktor Agritechnica Konzept


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

18

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 11

Katastrofu, propast ćemo! 61,1%

Glasova: 5

Prosperitet, bit će nam bolje 27,8%

Glasova: 1

Sve će biti isto 5,6%

Glasova: 1

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 5,6%

Pregled ankete

Pregled ankete