Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • SIP
  • 12.04.2019. 09:00

SIP će u Feričancima prezentirati novi sakupljač za ozbiljne farmere!

Prednji sakupljač Pick up AIR 300 F ili 350 F pogodan je za farmere koji se bave mljekarstvom jer je drugačija tehnologija sakupljanja nego s klasičnim sakupljačima. Nema prašine ni kamenja na traci, s vremenom dobijete na bjelančevinama te ne dolazi do mastitisa.

Foto: Karolina Tušek
  • 950
  • 133
  • 0

Najveći slovenski proizvođač opreme za poljoprivredu, SIP Strojna industrija, čije se sjedište nalazi u Šempetru v Savinjski dolini, izložio je veliku paletu zelene linije na 22. proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu u Gudovcu. Razgovarali smo s Ivankom Belej, direktoricom prodaje SIP-a.

"U Gudovac svake godine dolazimo sa zelenom linijom jer je SIP specijaliziran za kose, sakupljače, okretače, a izložili smo i prikolice za nitratno gnojivo", istaknula je Belej.

Novi sakupljač AIR 300 F ili 350 F

Novost za kupce je prednji sakupljač Pick up AIR 300 F ili 350 F (naslovna fotografija) čija će se prezentacija održati 24.04.2019. u 10 sati na farmi Osilovac u Feričancima koja raspolaže s 400 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Zbog velike količine kiše, prezentacija je odgođena s 17. travnja za 24. travanj na istom mjestu u isto vrijeme (u 10 sati na farmi Osilovac u Feričancima)!

Koncept sakupljača temelji se na patentiranom fleksibilnom podiznom i transportnom remenu. Sustav osigurava visoke performanse i značajno smanjuje kontaminaciju. Robusno spajanje s hidropneumatskim ovjesom nudi izvrsnu prilagodljivost na promjene na terenu. Slobodno rotirajući diskovi smješteni su u neposrednoj blizini podizača. Vučeni opružni zupci jedva dodiruju tlo zbog čega dolazi do manjeg trošenja i dužeg vijeka trajanja. Fleksibilni podizač i valjak pokreću se pomoću hidraulike traktora.

"Ovaj stroj pogodan je za farmere koji se bave mljekarstvom jer je drugačija tehnologija sakupljanja nego s klasičnim sakupljačima. Nema prašine ni kamenja na traci, s vremenom dobijete na bjelančevinama, ne dolazi do mastitisa. Pogodan je za farmere koji drže više od 60 krava. Cijena je malo veća od klasičnih sakupljača. Proizvodimo ga treću godinu, najviše ide u sjevernu Europu, Novi Zeland i Australiju", rekla je Belej.

65. rođendan tvrtke SIP

Ove godine tvrtka slavi svoj 65. rođendan koji će proslaviti ovog mjeseca Danom otvorenih vrata: "Imat ćemo blizu tvornice Šempetru v Savinjski dolini, blizu Celja, veliku prezentaciju i druženje u tvornici. Moći će se vidjeti proizvodnja, strojevi u samom radu, kako sve nastaje, a nakon toga i lijepo druženje. Pozvani su svi zainteresirani iz cijelog svijeta!"

vf
SIP okretač na sajmu u Gudovcu

Tvrtka SIP inače izvozi u 55 zemalja svijeta, u Europi najviše u Švicarsku, Njemačku, Austriju, Nizozemsku, sve do Novog Zelanda, Australije, Kanade, Amerike. Belej ističe kako je porasla prodaja strojeva u Hrvatskoj, osjeti se veća potražnja većih strojeva: "Ako bi EU fondovi krenuli u Hrvatskoj kao što se iskorištavaju u Sloveniji, to bi bilo super."

Na pitanje što je trenutno hrvatskim poljoprivrednicima najzanimljivije, Belej ističe kose od 9 metara, okretače od 8 metara i sakupljače od 8,5 metara za veće poljoprivrednike, a za one manje kose od 2,20 metara, okretače od 4 metra te sakupljače od 3-3,60 metara.


Fotoprilog


Tagovi

SIP Strojna industrija Okretači Sakupljači Kose Pick up AIR 350 F Dan otvorenih vrata Prezentacija stroja Feričanci


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

SIP Strojna industrija d.d.

Juhartova ulica 2, 3311 Šempeter v Savinjski dolini, Slovenija
tel: +386 (0) 3 703 85 00, e-mail: zeljko.sostaric@sip.si web: https://www.sip.si/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]