Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prateći list
  • 23.10.2015. 09:55

Sakupljanje ambalaže od SZB-a u Međimurskoj županiji

Pod nazivom Prateći list, mreža skupljanja ambalažnog otpada CROCPA i tvrtka C.I.A.K. d.o.o. nastavljaju s organiziranim prikupljanjem ambalažnog otpada od zaštitnih sredstava.

  • 299
  • 22
  • 0

U studenom počinje godišnja akcija sakupljanja ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja na području Međimurske županije i to prema slijedećem rasporedu.

Preuzima se isključivo prazna ambalaža tvrtki, proizvođača i uvoznika sredstava za zaštitu bilja koji financiraju projekt i omogućavaju korisnicima njihovih proizvoda besplatan povrat ambalaže, a to su: Agroteks, AgroChem-Maks, BASF Croatia, Bayer CropScience, Belchim Crop Protection, Chromos Agro, Dow AgroSciences, Florel, Genera, Orchem, Pinus Agro, Syngenta Agro i Stockton.

Datum

Lokacija

Adresa

Vrijeme

03.11.2015.

(utorak)

Donji Kraljevec

PZ Čakovec, Kolodvorska 74

8.00-12.00

10.11.2015.

(utorak)

Kotoriba

PZ Čakovec,

Sajmišna bb

8.00-11.00

12.11.2015.

(četvrtak)

Štrigova

Kocen Agro d.o.o.

Štrigova 76

8.00-11.00

16.11.2015.

(ponedjeljak)

Sveti Martin na Muri

Agromartin d.o.o.,

Čakovečka bb

8.00-10.00

19.11.2015.

(četvrtak)

Belica

Dodlek Agro

Lipovke 6

8.00-11.00

24.11.2015.

(utorak)

Dunjkovec

Poljoposavec d.o.o.

Matije Gupca 5a

8.00-10.00

Ambalaža ostalih tvrtki neće biti prihvaćena!

Zbog uputa o ambalaži ostalih tvrtki koje nisu dio projekta, poljoprivrednici se moraju obratiti uvoznicima tih proizvoda, a kontakti se nalaze na etiketama proizvoda. Ambalaža folijarnih gnojiva ne spada u opasan otpad, te se nakon trostrukog ispiranja može zbrinuti s ostalim plastičnim komunalnim otpadom.

Veće količine ambalaže C.I.A.K. će preuzeti na samom gospodarstvu

"Molimo poljoprivrednike koji imaju više od cca.100 kg ambalaže ili 1 big bag (cca. 1m3) da je ne donose na navedene lokacije već da se direktno jave tvrtki C.I.A.K. d.o.o. na broj telefona 01/3463-521 ili e-mail:ciak@ciak.hr pa će preuzimanje biti organizirano na njihovoj lokaciji. Skuplja se isključivo prazna, kontaktna ambalaža kao što su boce, kanistri i vrećice dok se kutije, kutijice i omotne folije, koje nisu bile u kontaktu s proizvodom, mogu odložiti u spremnike za papirni ili plastični otpad", ističu u tvrtki C.I.A.K.

"Donosioci otpada dužni su sami ispuniti Prateći list i Deklaraciju o fizikalnim i kemijskim svojstvima otpada. Otpad proizvođača koji ga donese bez Pratećeg lista i Deklaracije, neće biti prihvaćen. Obrasci Pratećeg lista za opasni otpad (Obrazac PL-Oo) i Deklaracije o fizikalnim i kemijskim svojstvima otpada (Obrazac DFKSO) mogu se kupiti u trgovinama Narodnih novina", poručuju iz CROCPE.

Milorad Šubić poručuje međimurskim poljoprivrednicima da upute za popunjavanje Pratećega lista za opasni otpad i Deklaracije o fizikalnim i kemijskim svojstvima otpada mogu nekoliko dana prije sakupljanja dobiti i u Savjetodavnoj službi u Čakovcu, Zrinsko-frankopanska 9/III.


Tagovi

Studeni Ambalažni otpad Međimurska županija Donji Kraljevec Kotoriba Štrigova Sv. Martin na Muri Belica Dunjkovec Besplatan povrat Uvoznici Akcija sakupljanja Etikete Folijarna gnojiva C.I.A.K. CROCPA Prateći list Milorad Šubić Deklaraci


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije