Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaštita okloiša
  • 23.06.2020. 19:00
  • Unsko-sanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Bihać

Resorno ministarstvo izdvojilo 500.000 KM za NP "Una"

Nadležna institucija na ovaj način daje veliku finansijsku, ali i svaku drugu vrstu potpore NP "Una", kao izuzetno važnom zaštićenom prirodnom području u FBiH. 

Foto: Vlada FBiH
  • 75
  • 13
  • 0

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo i direktor Javnog preduzeća Nacionalni park "Una" Amarildo Mulić, potpisali su danas u Sarajevu ugovor o prenosu odobrenih sredstava za finansiranje programskih aktivnosti ovog nacionalnog parka. Potpisanim ugovorom resorno ministartsvo je Nacionalnom parku dodijelilo 500.000 KM, stoji u saopćenju Vlad FBiH. 

Prema riječima ministrice, nadležna institucija na ovaj način daje veliku finansijsku, ali i svaku drugu vrstu potpore NP "Una", kao izuzetno važnom zaštićenom prirodnom području u FBiH. 

"S velikim zadovoljstvom pomažemo aktivnosti našeg prirodnog blaga, a koje su usmjerene u njegovo očuvanje, zaštitu i promociju. Vjerujemo da će sredstva biti iskorištena na adekvatan način i da će u značajnoj mjeri pomoći menadžmentu Nacionalnog parka u ostvarenju planiranih programskih aktivnosti u vrijeme pandemije koronavirusa, kada su vlastiti prihodi ovog domaćeg preduzeća u opadanju", kazala je Đapo. 

U najavi 48. internacionalna Una regata

Direktor preduzeća zahvalio je Federalnom ministarstvu okoliša i turizma i ministrici na kontinuiranoj pomoći. 

Turisti će se ipak uskoro vratiti u NP "Unu"

Predstavio je i neke od ključnih aktivnosti "Une", a koje se odnose na zaštitu biodiverziteta na području koje obuhvata. 

Mulić je ministricu izvijestio da će i ove godine, uprkos pandemiji, biti organizirana tradicionalna 48. internacionalna turistička Una regata, na kojoj će jednu od ključnih uloga, kao učesnici, imati novinari. Cilj je, rekao je, prvo da se ne prekida tradicija, ali i sto tako i da se očuva veliki turistički brend grada Bihaća i Krajine.

"Bez obzira na pandemiju, mi radimo. Čak smo zaposlili i 13 novih radnika. Činjenica je da je u značajnoj mjeri opao broj posjeta, ali ne žalimo se. Uveli smo uštede. Sredstva koja smo dobili od resornog ministarstva mnogo će nam pomoći da pozitivno završimo poslovnu godinu, da obavljamo osnovnu djelatnost. Taj cilj ćemo i ispuniti", zaključuje Mulić. 
 


Tagovi

Edita Đapo Amarildo Mulić Ministarstvo okoliša Nacionalni park "Una" Zaštita biodiverziteta Una regata


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas