Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 10 godina s vama - autori Agrokluba
  • 17.09.2018. 18:00

Ranka Vojnović: Velika je uloga Agrokluba kao medija koji povezuje poljoprivredne proizvođače, prerađivače i potrošače

Agroklub je mjesto okupljanja stručnjaka iz oblasti poljoprivrede, agronovinara, proizvođača, amaterskih baštovana i potrošača. Svi su dobili šansu da međusobno dijele znanje, iskustva, informacije, da predstave svoj rad i proizvode, da se povežu i upoznaju.

  • 776
  • 93
  • 0

Ranka Vojnović, novinarka, povrćarka, edukatorica - na Agroklubu nas sve oduševljava svojim savjetima o organskom uzgoju. Tako je njezin članak Mlijeko kao zaštita, ali i gnojivo za biljke pročitan 90.652 puta! Preko 90 tisuća puta! Bio je to povod za razgovor s Rankom koja je na Agroklub.ba od samih njegovih početaka. 

Ranka, kako ti doživljavaš Agroklub? 

Agroklub je mjesto okupljanja stručnjaka iz oblasti poljoprivrede, agronovinara, proizvođača, amaterskih baštovana i potrošača. Svi su dobili šansu da međusobno dijele znanje, iskustva, informacije, da predstave svoj rad i proizvode, da se povežu i upoznaju.

Za mene lično - sa Agroklubom sam od njegovog početka, prvo kao čitalac i zatim kao autor mnogobrojnih tekstova. Kao čitalac mogu pronaći mnogo korisnih savjeta, informacija. Kao autoru tekstova Agroklub mi je dao mnogo više. Osim što sam se javnosti predstavila kao stručnjak iz oblasti organske poljoprivrede i drugih oblika poljoprivrede u skladu s prirodom, upoznala sam mnogo fantastičnih ljudi, stručnjaka, agronovinara, profesionalnih poljoprivrednih proizvođača, amaterskih baštovana, prerađivača poljoprivrednih proizvoda, sakupljača sjemena i sadnica starih sorti biljaka. Posjetila sam mnoge sajmove i u svojim tekstovima predstavila veliki broj malih poljoprivrednih proizvođača koji nemaju šansu da predstave svoj rad u medijima.

Ranka Vojnović: Čitalac na jednom mjestu može pronaći sve što ga interesuje

Što Agroklub postiže na medijskom tržištu u vrijeme kada je većina medija uglavnom tabloidna? 

U medijima nisu dovoljno zastupljene teme koje se odnose na poljoprivrednu i organsku poljoprivrednu proizvodnju i preradu, posebno kada to posmatramo kao proizvođači i potrošači. U tome se i ogleda značaj Agrokluba, jer čitalac na jednom mjestu može pronaći sve što ga interesuje iz oblasti uzgajanja biljaka, stočarstva, mehanizacije, zakonske regulative, sajamskih manifestacija, iskustva drugih, tekstove o poljoprivrednim proizvođačima.

10 godina (R)Evolucije poljoprivrede

Velika je uloga Agrokluba kao medija koji povezuje poljoprivredne proizvođače, prerađivače i potrošače. Osim toga, Agroklub je omogućio aktivno učešće čitatelja putem Kluba, a proizvođačima je dostupan i aWeb gdje mogu predstaviti svoje proizvode ili usluge zainteresovanim potrošačima.

Dobivaš li kakve povratne informacije/reakcije od čitatelja? 

Upravo je prednost Agrokluba što to nije samo pisanje tekstova već svakodnevno kontaktiranje sa proizvođačima, amaterima, potrošačima i zaljubljenicima u poljoprivredu. Mnogi tekstovi su nastali kao odgovor na pitanje čitatelja Agrokluba. Reakcija čitatelja najbolje je vidljiva prilikom posjeta sajmovima i živog kontakta sa izlagačima i posjetiteljima sajmova.

Velikom broju čitatelja su najzanimljiviji stručni tekstovi

Što misliš da je čitateljima najzanimljivije, zadovoljavamo li njihove potrebe? 

Veliki broj stručnih tekstova i savjeta, priče o poljoprivrednim proizvođačima, mnoštvo korisnih informacija i usluga koje Agroklub nudi su rezultirali vjernim čitaocima. Velikom broju čitatelja su najzanimljiviji stručni tekstovi koji su ih potaknuli da pokrenu ili unaprijede poljoprivrednu i prerađivačku proizvodnju.

U kojem bi smjeru Agroklub trebao ići? 

Da i dalje nastavite objavljivati stručne tekstove, pravovremeno informisati čitaoce, pratiti nova dostignuća u poljoprivredi i potrebe čitatelja.


Tagovi

Autori Agrokluba Agroklub Ranka Vojnović Organska proizvodnja 10 godina


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.