Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Posao na farmi
  • 07.10.2018. 09:30

Rad na farmama: Posla ima, zainteresiranih nema

Vlasnici poljoprivrednih gospodarstava muku muče s pronalaskom radne snage.

Foto: Wonderpolis
  • 5.454
  • 241
  • 0

Bosna i Hercegovina slovi za zemlju u kojoj je nezaposlenost na velikoj razini. Unatoč tome radnika za rad na poljoprivrednim gospodarstvima i sa životinjama teško je pronaći. 

Malo smo prosurfali internetom koji je prepun oglasa u kojima se traže radnici na poljoprivrednim gospodarstvima. Traže se radnici za rad na farmama koza, ovaca i krava.

Čobani se traže, ali ipak ne za plaću od 1.200 KM

Međutim, zainteresiranih za ovakve poslove nema. Naime, neki od oglasa aktualni su mjesecima pa se da zaključiti kako se na njih nitko ne javlja. Prisjetimo se, na proljeće su se tražili čobani širom BiH od Mostara, Nevesinja, Tomislavgrada, ali nitko se nije javljao na te poslove.  

Nitko ne želi biti čoban

Čobanima su se nudile i plaće od 500 do 1000 KM, te smještaj i hrana. Nudilo se čobanima i da imaju odmor tijekom par mjeseci na planinskim proplancima, sve samo da bi se pronašao netko tko će brinuti za stado. 

Zanimljivo da ljudi iz Hrvatske, iz Like čobane traže baš u BIH. Poslodavac iz Like preko oglasa traži par koji će voditi brigu o kozama, musti ih, te obrađivati mlijeko i prihranjivati stoku. Nudi plaću za jednu osobu od 5000 KN (oko 1320 KM), zdravstveno i mirovinsko osiguranje, te boravišnu i radnu dozvolu. 

Osim susjeda iz Hrvatske, u BIH radnike za rad na farmama traže i Nijemci i Slovenci, naravno za duplo veću plaću

Uzgajivačica pasa

Zanimljiv oglas za posao došao je iz Tuzle. Za plaću od 500 KM, traži se radnik u uzgajivačnici pasa. Radnik bi trebao šetati, češljati i hraniti pitome pse. Jesu li pronašli radnika, nije nam poznato. 

  


Tagovi

Radnik Posao Oglas Čoban Plaća


Autorica

Sanja Čović

Više [+]

Sanja je titulu magistra novinarstva stekla 2013. godine na mostarskom Sveučilištu. Već nekoliko godina radi na online portalima u BiH.

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

67


Glasova: 30

Da 44,8%

Glasova: 26

Ne 38,8%

Glasova: 11

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 16,4%

Pregled ankete

Pregled ankete