Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Srednja poljoprivredna škola Zrenjanin
  • 17.04.2018. 08:15

Poljoprivredna škola u Zrenjaninu - praksom do znanja

Poljoprivredna škola u Zrenjaninu okuplja đake, koji većinom imaju predznanje o poljoprivredi, jer se njihove porodice bave ovom delatnošću, Međutim, ovde imaju priliku da nauče mnogo.

Foto: Facebook / Srednja poljoprivredna škola Zrenjanin
  • 311
  • 14
  • 0

Poljoprivredna škola u Zrenjaninu okuplja đake, koji većinom imaju predznanje o poljoprivredi, jer se njihove porodice bave ovom delatnošću, Međutim, ovde imaju priliku da nauče mnogo. Stara škola je renovirana, pa su sada ponovo svi na istoj lokaciji.

Veterina se uči na praksi

Učenici veterinarskog smera svakodnevno vode brigu o ovcama rase vintemberg i Il de frans. Kako kaže za RTS učenica Jelena Tatomir iz Kikinde, koja želi nakon fakulteta da otvori svoju veterinarsu stanicu,  u praktičnoj nastavi se najviše nauči: "Od malena sam nekako bila 'zagrejana' za životinje. Mnogo sam volela da gledam kako svoj posao obavlja teča, koji je veterinar. Zbog toga sam i upisala veterinu".

Škola je, zahvaljujući novcu Pokrajine (2,2 miliona dinara), Grada (milion dinara) i sopstvenim budžetom zarađenim sa 100 hektara oranica, kupila  traktor vredan 3,5 miliona dinara. 

Cvećar-vrtlar novi smer

Škola je ove godine zasnovala i voćnjak na pola hektara.  Nad njim je i protivgradna mreža, čime je omogućeno unapređenje praktične nastave iz voćarstva i vinogradarstva, Otvara se i novi smer. "Ove godine smo dobili novo odeljenje cvećar-vrtlar, jer je Ministarstvo odobrilo odeljenje više. Veoma smo srećni, sva su nam odeljenja puna", ističe direktorka Poljoprivredne škole Milica Damjanović Tomin.

Voćnjak
Mreže nad voćnjakom na pola hektara

 


Izvori

RTS


Tagovi

Milica Damjanović Tomin Jelena Tatomir Veterina Voćnjak Cvećar-vrtlar Poljoprivredna škola Zrenjanin


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao