Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EU fondovi
  • 07.07.2022. 12:00

Policija pozvonila na vrata bivšeg hrvatskog ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića

Dvije osobe uhapšene su u Hrvatskoj zbog sumnje na subvencijske prijevare i zloupotrebu položaja i ovlasti, objavio je Ured evropskog javnog tužitelja (EPPO)

Foto: PIXSELL/Emica Elvedji
  • 35
  • 3
  • 0

Policijski istražitelji rano su jutros pozvonili na vrata bivšeg hrvatskog ministra poljoprivrede i potpredsjednika Vlade Hrvatske Tomislava Tolušića u Virovitici.  

Kako je objavila Hina, mediji nagađaju da je riječ o istrazi evropskog tužitelja pokrenutoj zbog poticaja koju je dobio za svoju vinariju ili zbog ugovora koje je potpisao u vrijeme kada je bio ministar regionalnog razvoja i fondova EU.

Tolušić je, podsjećaju, obuhvaćen i istragom o dodjeli poticaja pokrenutoj nakon hapšenja ministra Darka Horvata. U toj je istrazi suosumnjičen i bivši potpredsjednik hrvatske vlade Boris Milošević koji bi danas trebao biti ispitan u Uskoku.

U međuvremenu je Ured evropskog javnog tužitelja (EPPO), objavio da su dvije osobe uhapšene u Hrvatskoj zbog sumnje na subvencijske prijevare i zloupotrebu položaja i ovlasti

"U saradnji s hrvatskim Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala, provodimo hitne dokazne radnje danas, 7. jula", napisali su. 

Navedene radnje odnose se na dvije osobe zbog sumnje na počinjenje subvencijske prijevare i zloupotrebe položaja i ovlasti vezano uz dva natječaja u vinskom sektoru, koje je raspisala hrvatska Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ta je dva natječaja sufinansirala Evropska unija.

Kažu i da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravovremeno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti.

Podsjećamo, Tolušić je u junu dao iskaz u USKOK-u vezano za aferu Aladrović-Milošević.


Tagovi

Hapšenje Tomislav Tolušić Ministar poljoprivrede Ured evropskog javnog tužitelja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

64


Glasova: 28

Da 43,8%

Glasova: 25

Ne 39,1%

Glasova: 11

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 17,2%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Ima li ista lakše prodat od peršuna !? 😁