Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nesreće u poljoprivredi
  • 30.10.2015. 18:15

Pogibije traktorista, krađe stabala i mandarina

I ovaj tjedan obilježile su brojne krađe, ali nažalost i dvije nesreće u kojima su traktoristi izgubili život.

  • 2.045
  • 194
  • 0

Posljednjih dana, dva su traktorista izgubila život. Jedna se nesreća dogodila oko 19:10 sati u mjestu Kupljensko u općini Vojnić. Prema izvješću PU karlovačke, 37-godišnjak je prilikom izvođenja poljoprivrednih radova na njivi, uz rub strmine, upravljao neregistriranim traktorom. U jednome trenutku traktor se prevrnuo, a mladi traktorist smrtno stradao.

Na koprivničkom je području život izgubio 67-godišnji traktorist. Kako izvještavaju iz PU koprivničko-križevačke, na makadamskom nerazvrstanom putu između vinogradarskog predjela i mjesta Reka nedaleko od Koprivnice, traktorist je iz neutvrđenog razloga sletio u odvodni kanal, pao s traktora i preminuo na mjestu.

Ukrali i prodali gotovo 2,5 tone mandarina

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković, dvije muške osobe u dobi od 71 i 33 godine, sumnjiče da su u Opuzenu obrali i otuđili 2.400 kg mandarina iz voćnjaka 43-godišnjeg voćara, oštetivši ga za 10 tisuća kuna. Veću količinu ukradenih mandarina predali su, ističu u PU dubrovačko-neretvanskoj, u otkupnu stanicu u Opuzenu, dok je ostatak pronađen i vraćen vlasniku. Policija će protiv osumljičenih podići kaznenu prijavu.

Provala u farmu peradi

Djelatnici PU varaždinske pak izvještavaju kako je u Novoj Vesi, mjestu u općini Petrijanec u Varaždinskoj županiji, nepoznati počinitelj pokušao provaliti u tamošnju farmu jedne varaždinske tvrtke, no odustao je. Ali samo nakratko, jer je otišao do druge firme iste tvrtke, nasilno ušao u nju i ukrao kokoši. Visina materijalne štete još se utvrđuje, a policija traga za počiniteljem.

Za nepoznatim počiniteljem tragaju i policijski službenici Policijske postaje Novi Marof. Naime, 43-godišnji mještanin je prijavio kako mu je netko srušio i odvezao desetak stabala iz šume na predjelu zvanom Oštri vrh između Možđenca i Sudovca. Prema procjeni šumarskog inspektora, materijalna šteta je oko 3.700 kuna.

Krađe i u državnim šumama

Lopovi su bili aktivni i u državnoj šumi u blizini Male Dapčevice, na području PU bjelovarsko-bilogorske, gdje su motornom pilom srušili 27 stabala graba, bukve i jasena, izrezali ih i odvezli. Šteta je oko dvije tisuće kuna.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 27-godišnjim hrvatskim državljaninom, djelatnici PU sisačko-moslavačke utvrdili su da je na području mjesta Kozarice nedaleko Novske, tijekom protekla dva tjedna, u šumi 72-godišnjeg vlasnika, posjekao oko 60 stabala graba, hrasta i topole. Drva je ispilio za ogrjev te ih odvezao na adresu prebivališta. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 5.000 kuna te će protiv osumnjičenog, Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku biti podnesena kaznena prijava.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 56-godišnji hrvatski državljanin tijekom kolovoza i rujna iz šumskog predjela u blizini Gata, ukrao nekoliko desetaka stabala bagrema, hrasta i graba. Policijski su službenici obavili pretragu vikendice osumnjičenog te pronašli i uz potvrdu, oduzeli drva i pilu. Ovom krađom je jednoj valpovačkoj tvrtki nanijeta materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Otkriven je i 54-godišnji hrvatski državljanin koji je tijekom rujna i listopada u šumskom predjelu Gunja kod Silaša, posjekao i ukrao više desetaka stabala, čime je i jedna neimenovana osječka tvrtka također oštećena za nekoliko tisuća kuna.


Tagovi

Policijska postaja Metković Opuzen Mandarine Voćnjak Otkupna stanica Kaznena prijava Traktoristi Kupljensko Vojnić Strmina Reka Koprivnica Nova Ves Petrijanec Varaždinska županija Farma Kokoši Stabla Možđenec Sudovec Oštri vrh Šumars


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijateljica mi šalje fotografiju rasade paradajza. Među njima su i moje presadnice.
Još malo će morati pričekati pa u zemljicu.
Do tada ih ona mazi i pazi, unosi i iznosi, čuva 🥰