Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Registracija poljoprivrednika
  • 10.12.2020. 15:15
  • Banjalučka regija, Republika Srpska, Banja Luka

Obavezan upis poljoprivrednika, kako bi ostvarili pravo na potpore

Registraciju je moguće obaviti u kancelarijama Centra, na adresi Vojvode Momčila 10, 12 i 16, u periodu od devet do 15 sati.

Foto: Bigstock/Leonid Eremeychuk
  • 279
  • 91
  • 0

Poljoprivredni proizvođači sa područja grada Banja Luke, kao i nosioci poljoprivrednih gazdinstava, a koji se ne nalaze u evidenciji baze podatka, mogu se sada registrovati u Centru za razvoj poljoprivrede i sela, stoji na zvaničnoj stranici Centra.

 Kako navode u ovoj instituciji, poljoprivrednici koji se ne budu registrovali u bazi podataka, neće moći da konkurišu na javnim pozivima niti da ostvare pravo na podsticajna sredstva koje bude davao Centar, a koja su namjenjena podsticaju razvoja poljoprivredne proizvodnje na području ovog grada.

Klasifikacija poljoprivrednika u cilju jasnije slike

Direktor pomenute ustanove, Draško Ilić, smatra da kreiranjem baze podataka, kao i izradom resursne karte porodičnih gazdisntava u ovoj opštini, dobija se realna i jasna slika kakvo je stanje na terenu.

"Na taj način doći će do razgraničavanja poljoprivrednika od ljudi koji žive na selu i ne bave se poljoprivredom intenzivno, odnosno, imaju samo za sopstvene potrebe. Takođe, znaće se i tačan broj onih koji proizvode tržišne viškove i te proizvode prodaju, kao i onih koji su naslijedili poljoprivredno tlo, a pri tom se ne bave nikakvom proizvodnjom", objašnjava Ilić za Nezavisne, dodajući da svi oni koji se ne budu registrovali do kraja ovog mjeseca, neće moći konkurisati za potporna sredstva za razvoj poljoprivrede.

Kako se registrovati ?

U tom cilju, pozvao je sve poljoprivredne proizvođače da do 31. decembra dođu u Centar i registruju se u bazi. U međuvremenu će komisija izaći na teren i provjeriti tačnost prijavljenih podataka, popisati proizvođače kako bi iduće godine kada se budu raspodjeljivala sredstva, ona zaista otišla tamo gdje su i najpotrebnija.

Registraciju je moguće obaviti u kancelarijama Centra, na adresi Vojvode Momčila 10, 12 i 16, u periodu od devet do 15 sati. Za sve dodatne informacije, možete se informisati na jedan od brojeva telefona: 051/433-623, 051/433-624 i 051/433-636.

Od dokumenata potrebno je dostaviti ličnu kartu, dokaz o upisu u registar poljoprivrednih gazdinstava (APIF), posjedovni list za zemljište u vlasništvu i ukoliko postoji, priložiti i Ugovor o zakupu zemljišta.


Tagovi

Poljoprivredno gazdinstvo Registracija poljoprivrednika Baza podataka Poljoprivredna proizvodnja Tržišni viškovi Draško Ilić


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

19

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 12

Katastrofu, propast ćemo! 63,2%

Glasova: 5

Prosperitet, bit će nam bolje 26,3%

Glasova: 1

Sve će biti isto 5,3%

Glasova: 1

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 5,3%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !