Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kuršumlija
  • 24.05.2018. 13:15

Nevreme u Kuršumliji napravilo štetu koja se meri desetinama miliona dinara

Prema prvim procenama, štete na putevima, mostovima, objektima, poljoprivrednoj mehanizaciji, usevima mere se desetinama miliona dinara.

Foto: Top Novosti / Miloš Ivanović
  • 2.670
  • 132
  • 0

Kiša koja je pala u Kuršumliji izazvala je bujicu, koja je nosila sve pred sobom. Ima mnogu uginulih životinja, uništene su bašte, plastenici, voće, a nošeni su i traktori. Kako pišu Novosti, najugroženija je Kosanička Rača, kraj magistralnog puta prema Merdaru.

"Potok je nadošao za pola sata, odneo mi celokupno domaćinstvo, deo garaže, kazan za rakiju. Stradale su kokoške, pilići. Samo je kuća ostala, ali je i ona puna vode", rekao je jedan od meštana Kosaničke Rače za Južne vesti.

Tokom dejstva protivgradnih raketa, deo jedne pao je u centar Kuršumlije, tik pored grupe učenika Ekonomske škole, ali niko nije povređen.

Sela odsečena od sveta

RTS prenosi da su  posledice vidljive na svakom koraku. Planinski potok, koji je nabujao, odneo je hiljade kubika zemlje, stena, stoletnih stabala. Putevi su na mnogim pravcima potpuno uništeni, oštećen je vodovod, a sanacija i čišćenje će potrajaće danima. "Odsečeni smo od sveta. Ne možemo svojim kućama da priđemo čak ni terenskim vozilima", rekao je Saša Papić, predsednik MZ Degrmen, dok Miodrag Dimitrijević iz Kupinova dodaje: "Ovo se ne pamti, makar ja nisam čuo za 60 godina. Voda je sve odnela, uništila, upropastila".

Šteta se meri desetinama miliona dinara?

Nadležni na terenu pokušavaju da saniraju posledice poplava, ali će se tek posle utvrđivanju štete znati hoće li lokalna samouprava moći sama sve da nadoknadi. Kako navodi RTS, najverovatnije to neće biti moguće, jer, prema prvim procenama, štete na putevima, mostovima, objektima, poljoprivrednoj mehanizaciji, usevima mere se desetinama miliona dinara.


Tagovi

Kuršumlija Nevreme Šteta Saša Papić Miodrag Dimitrijević Kosanička Rača Maj 2018


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.