Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • KWS
  • 13.12.2017. 12:00

KWS predstavio novitete za 2018.

KWS je i ove godine organizirao još jednu konvenciju. Osim brojnih novih informacija, tehnologija, rezultata šećerana i Vodiča za sušu, predstavljeni su novi hibridi i sorte za narednu sezonu!

  • 919
  • 78
  • 0

KWS je i ove godine organizirao još jednu konvenciju, za sve svoje partnere, distributere i predstavnike industrije šećera u Hrvatskoj. Kao i prethodnih godina, kraj godine je idealan trenutak za pregled cijelokupne sezone, rezultata koji su ostvareni, noviteta koji su zasijani po prvi puta, razmjene iskustava i ideja, kao i naravno predstavljanja novih informacija, tehnologija te novih hibrida i sorti za narednu sezonu.

A noviteta za sljedeću godinu je uistinu pregršt, u svim segmentima KWS portfolia, što potvrđuju stalne tvrdnje predstavnika KWS-a kako izuzetno puno svojih sredstava ulažu u konstantan rad, istraživanje te napredak u procesu selekcije te odabira pravih hibrida za naše uzgojno podneblje. Istraživanja ne podrazumijevaju samo pronalazak novih hibrida već i novih tehnologija, s čime smo se već imali priliku upoznati na KWS-ovim centralnim danima polja, a na KWS konvenciji vidjeti i prve rezultate s terena te saznati detalje vezane za ispravno korištenje nove tehnologije uzgoja šećerne repe pod nazivom CONVISO SMART.

Nasmijane hostese dočekale su sudionike s prigodnim poklonima

CLIMA CONTROL3 grupa pokazala odlične rezultate

Rezultati CLIMA CONTROL3 grupe

Osim testne sezone za tehnologiju CONVISO SMART, prošla sezona je bila prva sezona i za novu grupu hibrida kukuruza tolerantnih na visoke temperature i sušu, pod nazivom CLIMA CONTROL3.

Visoke temperature koje su nekim dijelovima Hrvatske dovele i do elementarne nepogode izuzetno su utjecale na razvoj kukuruza, što se odrazilo i na prinose istih, no CLIMA CONTROL3 grupa hibrida je pokazala odlične rezultate, a oni su predstavljeni i na ovogodišnjoj konvenciji.

Kako se prije svakoga uvođenja na tržište, novi hibridi i sorte prate nekoliko godina, konkretno zadnje dvije godine u regiji u kojoj bi trebali biti novitet. Za grupu CLIMA CONTROL3 hibrida kukuruza to nije značilo samo plasman novih hibrida već su svoja istraživanja, zapažanja i savjete pretočili i u edukativnu brošuru odnosno Vodič za sušu, kojeg možete pronaći u dokumentu ispod teksta!

Predstavljanje Vodiča za sušu

Rezultate predstavile i hrvatske šećerane

Uz detaljan pregled KWS rezultata, okupljenima su svoje rezultate prezentirali i predstavnici industrije šećera u Hrvatskoj, točnije Sladorana Županja, Viro d.d. - Tvornica šećera Virovitica te Tvornica šećera Osijek.

U nastavku prolistajte Vodič za sušu!

U pozitivnom ozračju i predblagdanskoj atmosferi, još jedna KWS konvencija je prošla uspješno, što zbog velikoga odaziva partnera, što zbog pregršt novih informacija, druženja i razmjene iskustva općenito, a još su neka iznenađenja pripremili za proizvođače i partnere, no o njima ćete saznati više u narednoj sezoni.

Pogledajte video s KWS konvencije za 2018.!

Fotografije s konvencije pogledajte u galeriji ispod teksta, a za sve dodatne informacije obratite se tvrtki KWS na jedan od niže navedenih kontakata.


Povezane biljne vrste

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Šećerna repa

Šećerna repa

Sinonim: - | Engleski naziv: Sugar beet | Latinski naziv: Beta vulgaris var. saccharifera

Šećerna repa je industrijska biljka koja se uzgaja za proizvodnju šećera, zbog visoke koncentracije saharoze u njezinom zadebljanom korijenu. Iz šećerne repe se dobije 16%... Više [+]

Fotoprilog


Dokumenti


Tagovi

KWS CONVISO SMART CLIMA CONTROL3 Kukuruz Šećerna repa Nove tehnologije Druženje Prinos


Partner

KWS Sjeme d.o.o.

Vukovarska 31, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 628 628, e-mail: info@kws.hr web: http://www.kws.hr