Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kubota
  • 02.11.2020. 20:30

Kubota predstavila novu M6002 seriju traktora za mliječne i mješovite farme!

Kubota je predstavila širok raspon novih strojeva u svojoj ponudi, među kojima je i M6002 serija traktora s fokusom na održivosti i potrebama suvremenih poljoprivrednika

Foto: Kubota
  • 766
  • 220
  • 0

Zbog sve teže situacije s koronavirusom brojni se događaji ne mogu održati na tradicionalan način, stoga je i Kubota prvi puta održala online predstavljanje novih modela. Bio je to poseban način, pogotovo jer ta tvrtka ove godine slavi 130 godina postojanja.

"I dalje tražimo inovativna rješenja. Trenutno smo prisutni u 120 regija i zapošljavamo 41.000 ljudi, a ukupno smo proizveli više od četiri milijuna traktora i 30 milijuna motora. U prvih pola godine zbog pandemije pala nam je prodaja za 8% u odnosu na lani, ali manje nego konkurenciji", rekao je Maciej Rujner iz ove tvrtke, naglasivši kako imaju nekoliko ciljeva koje žele ostvariti do 2030. godine.

Naime, žele postati lider u proizvodnji strojeva u segmentu visokovrijednih usjeva te reprezentativna marka traktora do 250 KS. Isto tako, žele biti vodeći u segmentu njege tla, a u suradnji s Kverneland Grupom u učinkovitom i inteligentnom sustavu priključaka.

Što se njege tla tiče, predstavili su G seriju kosilica te EK1 seriju kompaktnih traktora koju odlikuju jednostavnost, udobnost i svestranost.

Nova M6002 serija traktora

No, mi ćemo pažnju posvetiti nešto većem rangu, predstavljenoj novoj M6002 seriji sa sve većim fokusom na održivosti i potrebama suvremenih poljoprivrednika koja pruža rješenje za potrebe mljekara i mješovitih farmi. Ova revolucionarna serija nudi tri modela: M6122, M6132 i M6142.

Tri modela iz serije zadovoljit će potrebe suvremenih poljoprivrednika

Opremljena je četverocilindričnim 6108 Stage V motorom koji ima najnoviju fazu V Kubota tehnologije koja povećava i učinkovitost i pouzdanost. Nudi tri razine konjskih snaga sa 121 KS, 131 KS i 141 KS s dodatnih 20 KS pojačanja za transportne operacije. Ovaj motor ima produženi interval čišćenja DPF-a s 3.000 na 6.000 sati radi poboljšanja performansi održavanja. Uz to dolazi s velikim spremnikom goriva od 230 litara, korisnim za duge radne dane.

Mjenjač je, ističu, potpuno nov. Sadrži 8-brzinski prijenos snage s pomičnim stupnjem prijenosa s progresivnim podešavanjem dizajniran za velike brzine i veliku sposobnost vuče. Ovi Powerhift modeli uključuju novu Xpress funkciju ponovnog pokretanja koja upravlja glavnom spojkom izravno aktiviranjem kočnice. Vozač može zaustaviti traktor bez upotrebe kvačila.

Nova velika kabina ističe se svojim upečatljivim novim interijerom i eksterijerom. Sadrži novi višenamjenski naslon za ruku s ručicom, memorijom motora, kontrolom povezivanja i automatskom kontrolom prebacivanja. Njegova ergonomska bočna konzola smještena je na desnoj strani vozačevog sjedala i na istoj radijusnoj točki oslonca za ruku za maksimalnu udobnost vozača. Široki krovni otvor nudi optimalnu vidljivost, posebno koristan kod primjene prednjih utovarivača. Sadrži 10 standardnih LED radnih svjetla i šest dodatnih za pokrivanje kuta od 360 stupnjeva. Kabina je opremljena Premium Grammar sjedalom i mehaničkim ovjesom za najvišu razinu udobnosti.

Konzola je dizajnirana tako da pruža maksimalnu udobnost 

Nova stražnja i prednja osovina za velika opterećenja omogućuju veliku brzinu vožnje s povećanim kapacitetom nosivosti i primjenom teškog prednjeg utovarivača. Sustav Kubota Bi-speed koji se standardno isporučuje pruža poboljšani radijus okretanja od 4,5 metra, što, naglašavaju, M6002 čini idealnim traktorom u uskim radnim uvjetima.

Seriju odlikuje impresivnih 7.000 kilograma nosivosti i protok pumpe od 115 l/min za upravljanje svim uređajima uz maksimalnu produktivnost i učinkovitost. Osim toga, ima:

  • dobro poznat 7-inčni ISOBUS K-monitor,
  • automatsko upravljanje kao opciju za povećanu produktivnost,
  • Overdrive sustav za nisku razinu buke i smanjenu potrošnju goriva pri 40 km/h pri 1.640 o/min.

U videoprilogu pogledajte rad nove serije M6002:


Fotoprilog


Tagovi

Kubota 130 godina M6002 serija traktora G serija kosilica EK1 serija traktora


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

23

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 56,5%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 30,4%

Glasova: 1

Sve će biti isto 4,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,7%

Pregled ankete

Pregled ankete