Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Super hrana
  • 25.03.2019. 12:00

Kako uzgojiti klice - moćnu hranu bogatu vitaminima

One su život. Sve u biti kreće od te klice. Nutiritivno su jako vrijedne i reguliraju kiselost vašeg organizma, kaže Marica Završki.

Foto: Pixabay/fudowakira0
  • 420
  • 21
  • 0

Koncentrirana, moćna hrana koja obiluje vitaminima A, B i C, proteinima, mineralima i drugim bioaktivnim tvarima. Sve su to klice koje u sebi pohranjuju čudesnu moć prirode. Klice možete uzgojiti i sami, a želite li najbolji učinak za svoje zdravlje trebate koristiti ekološki netretirano sjeme. 

"Uzmete jednu veliku staklenku, stavite klice 24 sata u vodu, a gore stavite gazu i onda procijedite tu vodu. Svaki dan cijedite, znači ispirete klice, a bitno je da izađe sva voda. Klice će početi bubriti i kad vam se napuni puna teglica vidjet ćete da su se počele razvijati. Kad su pri kraju stavite ih jedan dan na svjetlost. One dobiju klorofila, razviju se i spremne su za upotrebu. Staklenku stavite u hladnjak i bitno je da svaki dan ih opet ispirete bez obzira što su u hladnjaku", savjetuje poznata ekološka proizvođačica Marica Završki

U novije vrijeme postupak klijanja se sve više primjenjuje u proizvodnji visoko vrijedne tzv. funkcionalne hrane. 

"Klice možete konzumirati svježe na namaze jer se zna da imaju 100 puta više minerala, bjelančevina i ugljikohidrata nego ostale namirnice. One su život. Sve u biti kreće od te klice. Nutiritivno su jako vrijedne i reguliraju kiselost vašeg organizma. Karcinomi i sve bolesti kreću ako vam je organizam kiseo", dodaje M. Završki. 

U prijelazu godišnjih doba organizmu treba osigurati dovoljne količine vitamina i minerala, a izdanci se pokazuju kao idealan odabir za zdravi obrok i jačanje imuniteta. Na koji sve način možete konzumirati izdanke, koji su na Dalekom istoku poznati više od 5000 godina, kupci su mogli doznati na Zelenom četvrtku na osječkoj glavnoj tržnici. Što su sve čuli, pogledajte u video prilogu.


Tagovi

Klice Izdanci Marica Završi Super hrana


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo