Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Savjetovanje za poljoprivrednike
  • 24.01.2023. 14:00
  • Zeničko-dobojski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Visoko

Kako do uspješnog poljoprivrednog biznisa i unapređenja poslovanja?

Sesija je namijenjena svim poljoprivrednicima sa područja grada Visoko, a i onima koji bi željeli da počnu sa proizvodnjom, kako bi se informisali o načinu registracije poljoprivredne djelatnosti

Foto: Depositphotos/gpointstudio
  • 187
  • 63
  • 0

U petak, 27. januara ove godine u prostorijama Društvenog centra Visoko, na adresi Alije Izetbegovića 27, u 14 sati će se održati šesta po redu savjetodavna sesija u okviru Help desk sistema na temu "Registracija, uspješno vođenje poljoprivrednog biznisa i prilike za unaprjeđenje poslovanja".

Sesija je namijenjena svim poljoprivrednicima sa područja grada Visoko, a i onima koji bi željeli da počnu sa poljoprivrednom proizvodnjom, kako bi se informisali o načinu registracije poljoprivredne djelatnosti, upisu u RPG i RK (prema zakonskim regulativama), načinu uspješnog vođenja poljoprivrednog biznisa i mogućnostima unaprjeđenja poslovanja.

Podršku poduzetnicima putem ovog sistema realizuje Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Visoko u okviru projekta "Visoko - Brand of Entrepreneurship - Tradition Innovated", koji se implementira kroz projekat "COVID-19 Investment Response" - EU4Business Recovery, a koji finansiraju Evropska unija i Vlada Savezne Republike Njemačke. Cilj projekta je poboljšanje lokalne privrede kroz novu generaciju poduzetnika koji spajaju inovativnost i tradiciju u profitabilne poslove i bolje uslove rada za sve.

Savjetovanja se održavaju prema određenim temama za koje su učesnici programa podrške, kao i drugi poduzetnici izrazili interesovanje. Putem online formulara za Help desk svi zainteresovani mogu da postave pitanje, opišu problem sa kojim se susreću u svom poslovanju ili predlože teme za naredne sesije.

EU4BusinessRecovery projekat podržava Bosnu i Hercegovinu u ublažavanju negativnih ekonomskih učinaka izazvanih pandemijom COVID-19. Projekat pomaže malim i srednjim poduzećima, poljoprivredno-prehrambenim i turističkim subjektima da nastave s poslovanjem i sačuvaju radna mjesta; te podržava poduzetnice, mlade i druge ranjive skupine u pokretanju vlastitog posla. Vrijedan je 13,7 miliona eura


Tagovi

Poljoprivreda Savjetovanje Visoko Registracija biznisa Unapređenje poslovanja EU4BusinessRecovery


Autor

Adi Pašalić

Više [+]

Magistar Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu sa specijalizacijom na odsjeku Tehnologija uzgoja životinja. Autor je dva samostalna razvojna projekta i jednog istraživačkog rada iz područja mljekarstva. Najviše ga zanimaju teme iz područja uzgojno selekcijskog rada i farmerskog poslovanja.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !