Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izračuni EVPG-a
  • 02.06.2017. 15:00

Izračun EVPG-a za korisnike podmjere 4.1.

Ruralni razvoj objavio je informacije o izračunu EVPG-a za korisnike podmjere 4.1.

Foto: zorandim/bigstockphoto.com
  • 2.878
  • 142
  • 0

Izračuni EVPG-a izdaju se na temelju zadnjeg dostupnog Jedinstvenog zahtjeva za izravnu potporu i IAKS mjera ruralnog razvoja ukoliko isti sadrži podatke o kulturama i/ili životinjama koji su najveći dio prethodne ili tekuće proizvodne godine bile zastupljene na poljoprivrednom gospodarstvu (u skladu s Prilogom VI. Provedbene uredbe komisije (EU) 220/2015 (SL L 46, 19.02.2015).

Ukoliko je zadnji dostupni Jedinstveni zahtjev predan u vrijeme trajanja natječaja (nakon 24. travnja 2017. godine), potrebno je isti usporediti s prethodnim Jedinstvenim zahtjevima korisnika, kako bi se utvrdila slijedivost poljoprivredne proizvodnje.

Sve promjene u ARKOD-u/JRDŽ-u koje su nastale nakon objave natječaja i utjecale su značajno na povećanje ili smanjenje vrijednosti proizvodnje (umjetno stvaranje uvjeta), a predstavljaju sastavni dio zadnjeg dostupnog Jedinstvenog zahtjeva, ne mogu biti predmet izračuna EVPG-a.

Korisnici koji ne podnose Jedinstveni zahtjev, kao dokaz proizvodnje na površinama prethodno upisanim u ARKOD, odnosno životinja upisanih u JRDŽ dostavljaju evidencije o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, knjigovodstvene podatke, otkupne blokove, račune i sl.

Foto: zorandim/bigstockphoto.com


Tagovi

Izračuni EVPG-a Ruralni razvoj ARKOD JRDŽ Jedinstveni zahtjev


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]