Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda Bjelorusije
  • 04.10.2022. 15:00

I Lukašenko mobilizira: Učenici, radnici i službenici moraju pomoći poljoprivrednicima

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko vidi veliku priliku za poljoprivredu svoje zemlje. Smatra da svi trebaju pomoći u poljoprivrednim radovima ove jeseni

Foto: Depositphotos/NetPix
  • 126
  • 68
  • 0

Treba na vrijeme završiti poljoprivredne radove, a u tu svrhu se mogu uključiti i učenici, i tako pomoći poljoprivrednicima, izjavio je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko, piše Belta.

Smatra kako su ove godine uvjeti za izvoz prehrambenih proizvoda vrlo povoljni. S njim se slaže i ministar poljoprivrede i hrane, Leonid Zayats. "Otvorilo se golemo tržište za poljoprivredu i poduzetništvo. Sve možemo prodati u Rusiji i Kini", vidi priliku otkrivši kako su te dvije zemlje spremne kupiti dvostruko više bjeloruskih proizvoda. 

"Možemo udvostručiti proizvodnju, i sve to prodati po dobrim cijenama. Ne očekujemo nikakve probleme u poljoprivredi", zaključio je Lukašenko uz poruku da se nemaju što izgovarati na sankcije, rat ili nešto drugo. Pozvao je lokalne vlasti da na vrijeme završe jesensku sjetvu i pripreme za proljetnu. Također, i da sa žetva i berba, posebno krompira, šećerne repe i kukuruza završi na vrijeme. 

Odgojiti djecu na pravi način?

"Mobilizirajte sve!", zatražio je ovaj kontroverzni političar pojasnivši da tu ne misli samo na radnike poljoprivrednih poduzeća nego, ako treba, u taj posao treba uključiti i školarce

No, nekim obrazovnim ustanovama ovo baš nije najbolje "sjelo". Ima Lukašenko poruku i za njih: "Ne mogu zamisliti ništa smješnije. Trudimo se naše školarce odgojiti na pravi način. Pukom pričom to nećemo uspjeti", rekao je. 

Podsjetio je i na iskustva prethodnih generacija kada su tinejdžeri i mladi pomagali poljoprivrednim poduzećima u radovima na polju. Smatra kako je to bilo dobro za njih, učilo ih marljivom i timskom radu. Kaže i kako postoje kompanije koje su spremne dobro platiti takvu pomoć. 

I službenike na njive

"Rad od 5-6 sati dnevno održat će djecu u dobroj formi i usrećiti roditelje. Svi smo to radili. Zato treba mobilizirati učenike, radnike, službenike i sve druge da pomognu poljoprivrednicima", poručio je. 

Lukašenko cijepa drva - "pomaže" evropskoj braći

Osim toga, podsjetio je da treba deponirati dovoljno proizvoda u stabilizacijske fondove kako bi domaće povrće potrajalo do sljedeće sezone, a cijene krompira, cvekle, mrkve i drugog, ne bi eksponencijalno rasle. "Što se tiče robe iz uvoza, za nju ćemo riješiti cijene. Najvažnije je držati cijene vlastitih proizvoda pod kontrolom", rekao je.


Tagovi

Aleksandar Lukašenko Mobilizacija Učenici u berbi Pomoć poljoprivrednicima


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

18

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 11

Katastrofu, propast ćemo! 61,1%

Glasova: 5

Prosperitet, bit će nam bolje 27,8%

Glasova: 1

Sve će biti isto 5,6%

Glasova: 1

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 5,6%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]