Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Grad
  • 05.08.2020. 09:00

Grad naneo štetu okolini Sombora, opasnost i za jug Srbije

U prvom delu dana više padavina na jugozapadu, zapadu i severu Srbije, a posle podne i uveče i u centralnim i jugoistočnim krajevima, gde može pasti i više od 60 mm kiše za 24h. Na jugozapadu i jugoistoku zemlјe plјuskovi će lokalno biti praćeni i gradom i olujnim vetrom.

Foto: JumpStory (ilustracija)
  • 193
  • 9
  • 0

Juče oko 16 časova okolinu Sombora zahvatilo je veliko nevreme. Najveću štetu na teritoriji ove opštine pretrpeo je Bački Monoštor, led je padao u dva navrata, a bio je i veličine ping pong loptice, prenosi RTV.

Olujni vetar čupao je drveće, a na nekoliko mesta pokidani su i električni vodovi, a stradao je i crep na kućama. U polju su najveću štetu pretrpeli soja i kukuruz. Led sa jakim vetrom brisao je sve pred sobom. Meštani ne pamte ovakvo nevreme.

Nevreme došlo iz Srednje Evrope?

Kolika je stvarna šteta na poljoprivrednim usevima znaće se tek sutra kada ekipe budu mogle u njive i kada se voda malo povuče. Soja, kukuruz i industrijska paprika za sada izgledaju najlošije. U Somboru nije bilo leda, ali je pala velika količina kiše, pa su gradske saobraćajnice više od pola sata bile poplavljene.

Grad potukao Sloveniju - nevreme se kreće prema istoku

Kako smo ranije pisali, olujni talas prešao je iz Austrije preko brdskog područja Slovenske Gorice, doneo je Slovencima grad veličine jabuke. Kako je tada izvestio njihov meteorološki zavod, nevreme je deo hladnog fronta koji se iz Srednje Evrope kreće prema istoku, a sa sobom, osim obilne kiše i povremenog grada, nosi i olujni vetar.

Moguća i izlivanja slivova

Prema upozorenjima Republičkog hidrometeorološkog zavoda na području Srbije danas se očekuje pojava obilnih plјuskova sa grmlјavinom. U prvom delu dana više padavina na jugozapadu, zapadu i severu Srbije, a posle podne i uveče i u centralnim i jugoistočnim krajevima, gde može pasti i više od 60 mm kiše za 24h. Na jugozapadu i jugoistoku zemlјe plјuskovi će lokalno biti praćeni i gradom i olujnim vetrom.

Na bujičnim vodotocima gornjih tokova Zapadne i Južne Morave, Kolubare i Jadra, kao i na slivovima Lima, Ibra i Toplice tokom petog i šestog avgusta moguća su lokalna izlivanja.


Tagovi

Grad Nevreme Pljuskovi sa grmljavinom Štete od grada Izlivanje slivova Olujni vetar


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.