Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novi program HBOR-a
  • 04.02.2015. 17:50

Do 25.000 eura kredita za mikro poduzetnika

Najviši iznos kredita je u kunskoj protuvrijednosti 25 tisuća eura, a sredstva se mogu koristiti za ulaganja u osnovna ili obrtna sredstva. Rok otplate je do 5 godina uključujući poček do godine dana.

Foto: depositphotos.com,
  • 1.777
  • 86
  • 0

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) započela je s provedbom novog kreditnog programa namijenjenog financiranju mikro poduzetnika. Program se provodi u suradnji s Europskim investicijskim fondom (EIF) i Europskom unijom.

S ciljem poticanja samozapošljavanja, modernizacije i proširenja postojećeg poslovanja, HBOR je započeo s provedbom novog programa Mikrokreditiranje uz potporu EU. Program je namijenjen mikro poduzetnicima, fizičkim i pravnim osobama koje zapošljavaju do 10 zaposlenika i ostvaruju godišnji poslovni prihod do 2 milijuna eura.

Najviši iznos kredita je u kunskoj protuvrijednosti 25 tisuća eura, a sredstva se mogu koristiti za ulaganja u osnovna ili obrtna sredstva. Rok otplate je do 5 godina uključujući poček do godine dana. Kreditiranje se provodi putem poslovnih banaka koje su ugovorile suradnju s HBOR-om na provedbi ovog programa. Do sada je jedanaest poslovnih banaka ugovorilo suradnju na provedbi ovog programa (BKS d.d., Croatia banka d.d., Erste & Steiermärkische Bank d.d., HPB d.d., IMEX banka d.d., OTP d.d., Partner banka d.d., Podravska banka d.d., RBA d.d., Sberbank d.d. i Slatinska banka d.d.). Kamatnu stopu za krajnjeg korisnika utvrđuje poslovna banka ovisno o procijeni rizika plasmana.

Zahvaljujući potpisanom CIP ugovoru o jamstvu između HBOR-a i EIF-a novim programom mikro poduzetnicima je olakšan pristup financiranju zbog značajno smanjenih zahtjeva za instrumentima osiguranja. Za osiguranje povrata kredita poslovna banka će prihvaćati zadužnice od klijenta, a ovisno o procijeni može zatražiti i mjenice te zasnovati založno pravo na imovini, ali isključivo onoj koja se nabavlja iz sredstava kredita.

Više informacija o novom kreditiranju pročitajte na službenoj HBOR web stranici: http://www.hbor.hr/mikrokreditiranje-uz-potporu-eu01

Foto: depositphotos.com, @alisbalb2


Tagovi

HBOR Mikro krediti Mikro poduzetnik Mikrokreditiranje EIF Europski investicijski fond Europska unija CIP ugovor o jamstvu Mjenice Zadužnice


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

20.03.2024. posađen prvi dio krumpira za sezonu 2024.