Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredno gazdinstvo
  • 07.01.2021. 16:00
  • Sarajevo kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Sarajevo

Ažuriranje poljoprivrednih gazdinstava do kraja marta - preduslov za podsticaje

Tokom ove godine, a u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, izazvanom koronavirusom, nadležna služba općine, organizirano će pozivati poljoprivredne proizvođače, kako bi se unijele promjene u Registar za svako pojedinačno gazdinstvo.

Foto: Marinko Petković/ ilustracija
  • 313
  • 60
  • 0

Sve korisnike registrovanih poljoprivrednih gazdinstava (RPG), kao i korisnike registra klijenata (RK), Služba za privredu i lokalno - ekonomski razvoj Općine Centar Sarajevo obavještava da je Pravilnikom o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata ("Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine", broj 42/08) propisano da su sva poljoprivredna gazdinstva obavezna od 1. januara do 31. marta 2021. godine izvršiti ažuriranje podataka, odnosno prijavu promjena na svom poljoprivrednom imanju, stoji na zvaničnoj stranici Općine Centar Sarajevo.

Tokom ove godine, a u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, izazvanom koronavirusom i u cilju efikasnijeg rada na navedenim poslovima, nadležna služba pomenute općine, organizirano će pozivati poljoprivredne proizvođače, kako bi se unijele promjene u Registar za svako pojedinačno gazdinstvo.

Jedan od uslova za dobijanje podsticaja

Upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) i Registar klijenata (RK), kao i ažuriranje, odnosno prijava promjene podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava i registru klijenata, preduslov je za ostvarivanje prava na podsticajna sredstva u oblasti poljoprivredne proizvodnje na federalnom i kantonalnom nivou.

Za sve dodatne informacije, možete se obratiti putem telefona, na broj 033/562-512.

Sufinansiranje proljetne sjetve: Rok za prijavu sjetvenih površina do 15. januara

Podsjećamo, da u cilju podsticanja i osnaživanja poljoprivredne proizvodnje, ali i u namjeri da se sačuvaju prirodni resursi u ovom sektoru privrede, općina Bosanska Krupa ima u planu sufinansiranje nabavke repromaterijala za predstojeću proljetnu sjetvu.

U skladu s tim, nadležne vlasti u ovoj lokalnoj samoupravi odlučili su podržati poljoprivredne proizvođače i u 2021. godini pa je poziv farmerima koji će obavljati sjetvu i sadnju na proljeće, u nastupajućoj sezoni, već sada upućen.


Tagovi

Poljoprivredno gazdinstvo Registar klijenata Registracija gazdinstva Pravo na podsticaje Proljetna sjetva Prijava promjena


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

18

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 11

Katastrofu, propast ćemo! 61,1%

Glasova: 5

Prosperitet, bit će nam bolje 27,8%

Glasova: 1

Sve će biti isto 5,6%

Glasova: 1

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 5,6%

Pregled ankete

Pregled ankete