Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stipendija
  • 10.09.2021. 13:15

Agroklub stipendija 2021 za studente novinarstva, poljoprivrede ili veterine

Tražimo studente novinarstva koji imaju afiniteta prema temama iz sektora proizvodnje hrane i događanja u agraru ili pak studente agronomije/veterine koji imaju sklonosti prema medijima, pisanju i fotografiji.

Foto: Depositphotos/armsport
  • 843
  • 183
  • 0

Akademska godina na samom je pragu, a u Agroklubu po prvi put donosimo nove mogućnosti za studente novinarstva, poljoprivrede ili veterine koji se po završetku studija vide u agrarnom novinarstvu

Voliš pisati i javno komunicirati, možda i fotografirati? Zanima te kako hrana dolazi na stol, a znatiželja te vuče za novim spoznajama i informacijama? Imaš dodira ili bi volio imati s poljoprivredom i životom u ruralnom prostoru? U slučaju da je tvoj odgovor na ova pitanja potvrdan, detalji slijede. 

Tražimo studente novinarstva koji imaju afiniteta prema temama iz sektora proizvodnje hrane i događanja u agraru ili pak studente agronomije/veterine koji imaju sklonosti prema medijima, pisanju i fotografiji.

Vrijednost stipendije je 1.000 KM

Objavljujemo Javni poziv, natječaj za stipendiju u vrijednosti od 1.000 KM u kojem tražimo zainteresirane polaznike završne godine studija navedenih fakulteta.

Što tražimo? Kratku biografiju i motivacijsko pismo u kojem će nam se kandidat predstaviti i približiti svoju želju za bavljenjem agrarnim novinarstvom. Dodatno, prilikom apliciranja potrebno je dostaviti i autorsku reportažu s nekog poljoprivrednog događaja ili gospodarstva (reportažni tekst uz prateći foto i/ili video prilog).

Primanje druge stipendije nije prepreka apliciranju za primanje Agroklubove. 

Cilj nam je pomoći materijalnom statusu studenta i ujedno prepoznati potencijalne mlade kadrove, buduće agrarne novinare. Oni će tijekom trajanja stipendije imati prilike steći nova znanja i iskustva izvještavanja o poljoprivredi kroz uključenost u rad informacijskog sustava Agroklub. 

Koje su obveze stipendista? 

Kandidati moraju biti spremni na manje obveze tijekom godine, a koje će se usklađivati s njihovim drugim aktivnostima. Stipendist će biti angažiran na kreiranju medijskih sadržaja i publiciranju, kao i komuniciranju na društvenim mrežama i slično.

Natječaj je otvoren od 10. rujna, a krajnji rok za predaju Vaših prijava jest je 10. listopada 2021. Vaše prijave (CV + motivacijsko pismo + reportažu) očekujemo isključivo putem mail adrese stipendija@agroklub.ba.

Po zaključenju natječaja, stručni žiri informacijskog sustava Agroklub će pristupiti analizi pristiglih prijava i izabrati dobitnike stipendije. 

Objava dobitnika, potpisivanje ugovora o stipendiranju, kao i njeno uručivanje (pri čemu će biti potrebno dostaviti dokaz o upisanoj zadnjoj godini studija) bit će obavljena do kraja listopada. Stipendija će biti realizirana kroz 10 mjeseci u mjesečnim anuitetima na račun studenta.  


Tagovi

Agrarno novinarstvo Stipendija Javni poziv Stipendija Agroklub Studenti Agronomija Veterina Novinarstvo


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.


Partner

Agroklub d.o.o. BiH

Halilovići 10, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
e-mail: info@agroklub.ba web: https://www.agroklub.ba

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]