Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Infrastrukturni projekti
  • 27.10.2014. 18:15

900 mil.kuna za projekte vodnog gospodarstva!

Ministar Jakovina će u Vukovaru potpisati ugovore o sufinanciranju i dodjeli bespovratnih sredstava za vodno-gospodarstvene projekte u Vukovaru, Čakovcu i Županji.

Foto: freedigitalphotos.net
  • 130
  • 6
  • 0

Ministar poljoprivrede, Tihomir Jakovina 28. listopada 2014. godine u Kongresnoj dvorani Ružičkine kuće u Vukovaru, potpisat će ugovore o sufinanciranju i dodjeli bespovratnih sredstava za vodno-gospodarstvene projekte u Vukovaru, Čakovcu i Županji.

Riječ je o Ugovorima o sufinanciranju i Ugovorima o partnerstvu za slijedeće projekte:

  • Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture grada Vukovara
  • Sustav odvodnje s uređajem za pročišćavanje otpadnih voda u aglomeraciji Čakovec
  • Poboljšanje vodno-komunalne aglomeracije Županja

Ukupna vrijednost projekata iznosi 900 milijuna kuna od čega se preko 500 milijuna kuna osigurava sredstvima strukturnih fondova. Projekti se provode u okviru Operativnog programa zaštite okoliša 2007. – 2013., koji će se provoditi prema novim pravilima Strukturnih fondova, u kojima se značajnija uloga, a samim time i odgovornost, stavlja na komunalna poduzeća odnosno jedinice lokalne samouprave.

Realizacijom infrastrukturnih projekata u području vodnoga gospodarstva iz Operativnog programa zaštite okoliša, uspostavit će se veća priključenost stanovništva na moderne sustave vodoopskrbe i odvodnje, osigurati voda za piće zahtijevane kakvoće te doprinijeti očuvanju zdravlja ljudi, zaštiti izvorišta voda za piće, kao i zaštiti vodnih resursa i povezanih ekosustava te okoliša u cjelini. Ulaganja će proizvesti i ostale neizravne razvojne prednosti poput povećanja kvalitete života stanovništva, privlačenja novih razvojnih investicija i stvaranja novih radnih mjesta.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

Tihomir Jakovina Vukovar Bespovratna sredstva Vodno-gospodarstveni projekti Vodoopskrba Strukturni fondovi Pročišćavanje voda Aglomeracija Operativni program zaštite okoliša Infrastrukturni projekti Vodni resursi Ekosustav Investicije

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]