Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kupljen Dijamant agrar
  • 08.06.2015. 16:30

Zvanična kupovina Dijamant agrara

U petak, 05. juna 2015. godine, Petar Matijević i Ivica Todorić potpisali su kupoprodajni ugovor, čime je Matijević postao novi vlasnik Dijamant agrara.

Foto: depositphotos.com
  • 203
  • 11
  • 0

Sada je i zvanično. Novosadska Industrija mesa Matijević, nakon višemesečnog ugovaranja postala je novi vlasnik zrenjaninskog Dijamant agrara.

U petak, 05. juna 2015. godine, Petar Matijević i Ivica Todorić potpisali su kupoprodajni ugovor, a tome je prethodila saglasnost Komisije za zaštitu konkurencije. Zeleno svetlo dala je i Skupština akcionara Agrokorove firme Dijamant iz Zrenjanina, jer je do sada ona bila pravni vlasnik Dijamant agrara.

Kompanija Dijamant agrar u svom vlasništvu ima 4.500 hektara zemljišta, a u svoja četiri centra: Bratstvo, Stajićevo, Rasadnik i Planta bavi se ratarskom proizvodnjom te tovom junadi. Vrednost imovine ove kompanije procenjuje se na oko 1,9 milijardi dinara, a tačan iznos koji je Matijević izdvojio za ovu investiciju još nije poznat.

Zašto prodaja Dijamant agrara?

Kako navode novosti.rs, na prodaju Dijamant agrara, Nadzorni odbor Dijamanta odlučio se zbog ispodprosečnih poslovnih rezultata ovog preduzeća u poslednjih pet godina. Ipak, Matijević ovde vidi veliki potencijal, no ne bez određenih organizacionih, tehnoloških i kadrovskih promena. Matijević će se orjentisati pre svega na smanjenje troškova i podizanja nivoa proizvodnje.

Vera u dobro buduće poslovanje

U dobro poslovanje Dijamant agrara Matijević čvrsto veruje, jer smatra da ova kompanija ima sve potrebne preduslove kao bi dobro poslovala. Realizacijom ove investicije Matijević je zaokružio sopstvene obradive površine u Vojvodini na ukupno 30.000 hektara.

Ali ovim se saradnja Agrokora i Dijamanta ne završava. Matijević je istakao kako će u budućnosti za potrebe Dijamanta organizovati proizvodnju suncokreta, kao i graška za Frikom, čiji je vlasnik Todorić. Inače, Dijamant je jedna od prvih Todorićevih poslovnih investicija u Srbiji.

Inostrane kompanije u Srbiji poseduju 22.000 hektara poljoprivrednog zemljišta. Najveći među njima je irski Baltic Property Investments, sa oko 10.000 hektara. Drugi najveći bio je Agrokor, no ovom je prodajom gotovo ostao bez oranica u Srbiji.

Foto: depositphotos.com; stevanovicigor


Tagovi

Dijamant agrar Petar Matijević Ivica Todorić Poslovni rezultati Vojvodina Bratstvo Stajićevo Rasadnik Planta Tov junadi Proizvodnja Obradive površine

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Srećan vam Dan svete Julijana! :D Danas je običaj da se čovek dobro najede, a ko je sklon alkoholu, i dobro napije :D