Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredno zemljište
  • 06.08.2021. 12:00
  • Srednjobanatski okrug, Vojvodina, Zrenjanin

Zrenjanin raspisao poziv za besplatno korišćenje državnog poljoprivrednog zemljišta

Javni poziv odnosi se na obrazovne ustanove; škole, stručne poljoprivredne službe i socijalne ustanove, kao i visokoobrazovne ustanove; fakultete i naučne institute čiji je osnivač država i ustanove za izvršenje krivičnih sankcija.

Foto: Depositphotos/stevanovicigor
  • 212
  • 16
  • 0

Grad Zrenjanin raspisao je javni poziv za besplatno korišćenje državnog poljoprivrednog zemljišta na teritoriji tog grada u 2022. godini. Komisija koja je raspisala poziv, obaveštava:

  • obrazovne ustanove - škole, stručne poljoprivredne službe i socijalne ustanove da im se može dati na korišćenje površina poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini koja je primerena delatnosti kojom se bave, a najviše do 100 hektara;
  • visokoobrazovne ustanove - fakultete i naučne institute čiji je osnivač država i ustanove za izvršenje krivičnih sankcija da im se može dati na korišćenje površina poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini koja je primerena delatnosti kojom se bave, a najviše do 1.000 hektara;
  • pravna lica u državnoj svojini registrovana za poslove u oblasti šumarstva;

da dostave potrebnu dokumentaciju radi ostvarivanja korišćenja bez plaćanja naknade poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Zrenjanina za 2022. godinu, do dana 31. oktobra 2021. godine.

Mala zainteresovanost za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta - razlozi?

Potrebna dokumentacija:

  • zahtev za ostvarivanje besplatnog korišćenja bez plaćanja naknade potpisan od strane odgovornog lica;
  • akt o osnivanju ustanove, odnosno izvod iz privrednog registra za pravno lice (ne stariji od šest meseci) kojim se dokazuje da je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave;

Obrazac zahteva može se preuzeti svakog radnog dana od 10 do 12 časova, u prostorijama Odseka za poljoprivredu i ruralni razvoj, Gradske uprave Zrenjanin, Ulica Slobodana Bursaća br.4, Zrenjanin, ili sa sajta www.zrenjanin.rs.

Zahtev sa potrebnom dokumentacijom se podnosi neposredno na pisarnici gradan ili poštom, u zatvorenoj koverti sa naznakom na prednjoj strani: "Pravo korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini bez plaćanja naknade za 2022. godinu" za Komisiju za izradu Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta Gradske uprave Zrenjanin, grada Zrenjanina za 2022. godinu, na adresu: Odseka za poljoprivredu i ruralni razvoj, Gradska uprava Zrenjanin, grad Zrenjanina, ul Trg slobode br.10. Na poleđini koverte navodi se naziv i adresa podnosioca zahteva.

Kontakt osoba za sve informacije u vezi sa ovim javnim pozivom je Miloš Kovačević, mobilni: 066 866 00 66, email: poljoprivreda@grad.zrenjanin.rs ili lično u prostorijama Odseka za poljoprivredu i ruralni razvoj, Gradske uprave Zrenjanin, grada Zrenjanina, Ulica Slobodana Bursaća br.4, Zrenjanin.

Detalje možete saznati u dokumentu ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Grad Zrenjanin Državno zemljište Poljoprivredno zemljšte Javni poziv Obrazovne ustanove Besplatno korišćenje


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer