Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kukurikanje
  • 24.09.2021. 07:30

Zbog glasnog petla intervencija policije - komšije nisu mogle da spavaju

Petao je bračni par budio svaki dan u tri sata ujutro. Njegov vlasnik nije preduzeo ništa, a nezadovoljni komšija je tražio da ga zakolje ili će pozvati policiju.

Foto: Depositphotos/Elijah_sad
  • 1.262
  • 69
  • 0

Petao Moris iz francuskog sela San-Pjee-du Ole koji ranom zorom budi svoje kompije glasnim kukurikanjem, zbog čega je završio i na sudu, nije jedini zbog kojeg su narušeni dobrokomšijski odnosi.

Kako prenosi farmer.pl, i u Poljskoj su zabeleženi primeri onih kojima u selu smetaju - domaće životinje. Tako su policajci primili pritužbu bračnog para koji živi u Roškovu, mestu na jugozapadu zemlje, da im komšijin petao ne da da spavaju pa ih budi svaki dan u tri ujutro. A vlasnik - ne reaguje.

Policijski službenik otišao je u to selo i ispitao obe strane uključujući i druge susede. Pokazalo se da poljoprivrednik u čijem je vlasništvu petao vodi farmu već 27 godina kao i da oduvek drži životinje.

Osim njega, naravno, ima i kokošaka, a ispitivanjem je utvrđeno da ove pernate životinje uznemiruju samo spomenuti par, dok ostalim komšijama ne smetaju. Iz tog je razloga policija odbila da pokrene prekršajni postupak.

"Miris" balege i kukurikanje petla u Francuskoj prirodna baština

A kako je sve počelo, opisao je novinarima ovaj 61-godišnji poljoprivrednik. Njegov se komšija prvo požalio da njegova žena ne može da spava jer petao preglasno kukuriče te je od njega zahtevao da učini nešto po tom pitanju. Potom je on njemu objasnio da je u kokošinjcu leti prozor bio otvoren zbog cirkulisanja vazduha pa da će ga zatvoriti kada dođe hladnije vreme i tada više neće čuti petla ranoranioca. 

Ali, ovaj nije bio zadovoljan sa takvim rešenjem, a nakon što je petao idućeg dana probudio njegovu suprugu, zahtevao je od farmera da ga zakolje za supu. Međutim, on je to odbio pa je nezadovoljni komšija otišao u policiju.


Tagovi

Kukurikanje Petao Komšija Tužba Poljska Uznemiravanje


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer