Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kragujevac
  • 07.03.2016. 15:00

Zaposleni Centra za strna žita i dalje nezadovoljni

Zaposleni Centra za strna žita upozoravaju na neisplatu 30 zarada radnicima, neuvezan staž i neoverene zdravstvene knjižice.

  • 147
  • 6
  • 0

Zaposleni u Centru za strna žita u Kragujevcu izrazili su danas svoje nezadovoljstvo zbog neispunjavanja obećanja koje su dobili od lokalne vlasti još pre godinu dana oko rešavanja statusa Centra i radnika kojima se duguje 30 zarada.

Osim neisplaćenih zarada, tim radnicima staž nije povezan ni staž pet godina, a zdravstvene knjižice nisu overene.

Mehanizacija rasprodata, zarađeno nije isplaćeno

U saopštenju je navedeno da su u poslednjih godinu dana radnici Centra primili samo polovinu jedne zarade, a kompletna mehanizacija je rasprodata u izvršenju po tužbama jednog broja zaposlenih koji su naučni radnici u Centru. "Šokirani smo izjavom gradonačelnika Kragujevca, Radomira Nikolića u hodniku Skupštine grada jer ne želi da nas primi uz saopštenje da je on nemoćan da ispuni obećano, jer ne može da utiče na Vladu i predsednika Vučića da donese sporni Zaključak", saopštili su zaposleni.

Vlada rešavanje problema prepustila gradu

Oni su dodali da se poslednjih meseci intenzivno u javnosti plasiraju informacije čelnika Šumadijskog upravnog okruga i gradonačelnika Kragujevca da će dugogodišnja agonija Centra za strna žita konačno da bude rešena kroz prenos osnivačkih prava sa Srbije na Grad i formiranje nove radne zone "Feniks" na lokaciji Centra. Osnivač Centra - Vlada Srbije prepustila je rešavanje problema gradu Kragujevcu

"Mesecima unazad smo strpljivo čekali obećani Zaključak Vlade Srbije o prenosu osnivačkih prava kako bi počela isplata zaostalih zarada zaposlenima, a tome u prilog je bilo i javno obećanje predsednika Vlade Aleksandra Vučića u Kragujevcu 15. februara", naveli su zaposleni. Oni su upitali da li je "Feniks" ponovo sagoreo pre nego što je i poleteo, a samim tim i nada 47 zaposlenih i njihovih porodica da će uspeti da obezbede golu egzistenciju.


Izvori

beta.rs


Tagovi

Centar za strna žita Kragujevac Radomir Nikolić Aleksandar Vučić Mehanizacija Prenos osnivačkih prava Feniks