Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kraft pivare
  • 22.09.2017. 10:30

Zanatska piva - šansa za biznis?

Zanatska piva prave se za svoju dušu, a ukoliko je u planu zarada, potrebno je poznavanje tržišta, rad i edukacija.

Foto: Martin Garrido / Flickr
  • 378
  • 14
  • 0

Tradicija ispijanja piva u Srbiji je duga, a osim velikih pivara, sve više se javlja i onih manjih, zanatskih. Ova piva prave se po jedinstvenom receptu svakog pivara, kombinujući ukuse. Jedan od njih je i Siniša Nikolić iz Bečeja.

Pivo sa ukusom voća

Ideju je dobio nakon što je posetio "Susret kućnih pivara" u Beogradu. Nakon degustacije nekoliko desetina piva, najviše mu se dopala kombinacija đumbir, rendana kora narandže i grejpfrut. Krenuo je u sopstvenu proizvodnju sa kapacitetom od 20 litara. Prvo i drugi pivo je bacio, a nakon konsultovanja sa onima koji imaju više iskustva - uspeo je.

"Pivo se pravi od četiri sastojka: vode, ječmenog slada, pivskog kvasca i hmelja, a oplemenjuje se voćem i začinima. Izgleda jednostavno, međutim, nije baš tako. Ima i tu niz tajni, a kada se pivo skuva, neophodno je da odleži 45 do 55 dana. Tek tada je spremno za konzumaciju u svom punom ukus", rekao je Nikolić za Dnevnik.

Za zaradu potreban konstantan rad

Danas ima kapacitet od oko 70 litara, a pivo kuva dva puta mesečno, za svoju dušu i prijatelje. Smatra da onaj ko želi da zaradi, mora da radi 10 sati svakoga dana na ovome, da posećuje manifestacije, da se edukuje i da ulaže.

Foto: Martin Garrido / Flickr


Izvori

Dnevnik.rs


Tagovi

Zanatsko pivo Bečej Siniša Nikolić


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.