Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zakup zemljišta
  • 10.01.2022. 10:00

Zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u pojedinim opštinama Vojvodine

Najviše zemljišta je ponuđeno u Čoki - skoro 2.000 ha, a tek 23 u Sremskim Karlovcima.

Foto: Depositphotos/stevanovicigor
  • 466
  • 43
  • 0

Poslednjih dana decembra 2021. godine raspisani su oglasi za javna nadmetanja za zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u opštinama Čoka, Sremski Karlovci, Srbobran, Senta i Kanjiža, prenosi Uprava za poljoprivredno zemljište.

U Čoki je u toku prvi krug nadmetanja za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta. Ukupna površina koja je u ponudi iznosi 1.986 hektara. U katastarskoj opštini Čoka zemljište je oglašeno na godinu dana, jer je u toku postupak komasacije, dok je za jedinice javnih nadmetanja u ostalim katastarskim opštinama period zakupa 15 godina.

U opštini Sremski Karlovci u prvom krugu nadmetanja u ponudi za zakup je nešto preko 23 hektara raspoređenih u 29 javnih nadmetanja. Period zakupa je 15 godina, a rok za prijavu je 12.01.2022. godine.

Opštine Srbobran, Senta i Kanjiža raspisale su drugi krug javnih nadmetanja za davanje u zakup državnog zemljišta. U Srbobranu je, nakon završenog prvog kruga, ostalo nešto više od 91 hektara u ponudi za zakup u drugom krugu. U Senti se ukupno nudi 93 hektara. Opština Kanjiža u ponudi za zakup ima 1.624 hektara poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. Period zakupa u svim opštinama je 15 godina, a rok za prijavu je 12.01.2022. godine u Senti i Kanjiži, odnosno 13.01.2022. u opštini Srbobran.

Uslove za učešće na javnim nadmetanjima zainteresovana pravna i fizička lica mogu pronaći u oglasima, koji su objavljeni na sajtu Uprave za poljoprivredno zemljište. Prijave na nadmetanja se podnose elektronskim putem, kroz aplikaciju Digitalno javno nadmetanje.


Tagovi

Zakup poljoprivrednog zemljišta Državno poljoprivredno zemljište Sremski Karlovci Čoka Senta Kanjiža Srbobran


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kačamak sa čvarcima na vranjanski način.