Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Premija za mleko
  • 05.01.2021. 10:00

Zahtevi za premiju za mleko četvrtog kvartala podnose se do 15. januara

Kako se pojašnjava u Pravilniku, ako je isporučilac mleka predao mleko pravnom licu odnosno preduzetniku preko posrednika, uz Obrazac 2 podnosi se i kopija ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji i otkupu mleka za pravno lice odnosno preduzetnika.

Foto: Bigstock/sauletas
  • 109
  • 8
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede donelo je Pravilnik o izmeni i dopunama Pravilnika o uslovima, načinu i obrascu zahteva za ostvarivanje prava na premiju za mleko kojim se zahtevi za premiju za četvrti kvartal (1. oktobar - 31. decembar prethodne kalendarske godine) podnose od 1. januara do 15. januara tekuće kalendarske godine.

Kako se pojašnjava u Pravilniku, ako isporučilac predaje mleko pravnom licu odnosno predzetniku preko pravnog lica ili preduzetnika koji prikuplja mleko u ime i za račun pravnog lica odnosno preduzetnika, taj posrednik mora da ispunjava veterinarsko-sanitarne uslove, odnosno opšte uslove za higijenu hrane u skladu sa zakonom kojim se uređuje veterinarstvo.

Zahtevi se podnose kvartalno

Takođe, ako je isporučilac mleka predao mleko pravnom licu odnosno preduzetniku preko posrednika, uz Obrazac 2 podnosi se i kopija ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji i otkupu mleka za pravno lice odnosno preduzetnika.

Slabi izgledi za premiranje mleka po kvalitetu ove godine?

Kako je spomenuto zahtevi za premiju, podnosi se kvartalno, i to:

  • za četvrti kvartal (1. oktobar - 31. decembar prethodne kalendarske godine) - od 1. januara do 15. januara tekuće kalendarske godine;
  • za prvi kvartal (1. januar - 31. mart tekuće kalendarske godine) - od 1. aprila do 15. aprila tekuće kalendarske godine; 
  • za drugi kvartal (1. april - 30. jun tekuće kalendarske godine) - od 1. jula do 15. jula tekuće kalendarske godine; 
  • za treći kvartal (1. jul - 30. septembar tekuće kalendarske godine) - od 1. oktobra do 15. oktobra tekuće kalendarske godine.

Ovaj Pravilnik stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije", a primenjuje se od 1. januara 2021. godine. Ceo tekst možete pročitati u dokumentu ispod.


Dokumenti


Tagovi

Premija za mleko Zahtevi Kvartalno podnošenje zahteva Ministarstvo poljoprivrede Isporučilac mleka


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!