Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protest
  • 21.02.2022. 10:00
  • Mačvanski okrug, Šabac

Zahtevi poljoprivrednika: Ispunjenje zahteva ili radikalizacija protesta

Poljoprivrednici su najavili protestnu vožnju zakazanu za četvrtak (24.2), ukoliko ministar ne pristane na razgovor sa njima.

Foto: Julijana Kuzmić (ilustracija)
  • 1.294
  • 1.245
  • 0

Poljoprivrednici Mačve, Pocerine i Srema protestovali su juče (20.2.) ispred Gradske uprave Šapca, tražeći smanjenje cene mineralnog đubriva i dizel goriva, povećanje subvencija po hektaru, redovne isplate i regulisanje uvoza mesa i mleka, prenosi RTS.

Podržani poljoprivrednicima iz Srbobrana, protestnom šetnjom "Minut do 12 za poljoprivredu" od nadležnih očekuju da zahteve ispune, u suprotnom, najavljuju radikalizaciju protesta.

Kako istražuje Danas, traže da subvencije po hektaru iznose 24.000 dinara i da gorivo za poljoprivredu bude bez akciza, a isplata subvencija redovna i brza. Takođe, zahtevaju isplatu svnih dugovanja za subvencije, kao i da se one ubuduće isplaćuju u roku 45 - 60 dana.

Pošto se ministar poljoprivrede Branislav Nedimović nije odazvao pozivu poljoprivrednika sa prošlog protesta, da dođe u Šabac i razgovara o gorućim problemima, sa jučerašnjeg skupa poslata je poruka da će ubuduće i ministar ali i svi ostali, morati da čuju glas naroda, koji će o njima odlučivati 3. aprila, kada su raspisani parlamentarni i lokalni izbori. 

Poljoprivrednici su najavili protestnu vožnju zakazanu za četvrtak (24.2), ukoliko ministar ne pristane na razgovor sa njima.


Tagovi

Protesti Poljoprivrednici Branislav Nedimović Šabac Zahtevi Akcize za gorivo Subvencije


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...