Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poplave
  • 05.03.2021. 10:00

Za poplavljene objekte - 250 miliona dinara, savet za poljoprivrednike - besplatno

Vlada je usvojila Uredbu po kojoj će poljoprivrednici besplatno dobiti blagovremene informacije, stručne savete, pomoć i usluge kako bi povećali konkurentnost i održivost svojih gazdinstava...

Foto: Zvezdana Gligorijević
  • 109
  • 22
  • 0

Vlada Republike Srbije donela je odluku da se u okviru Državnog programa pomoći i obnove oštećenih porodičnih stambenih objekata u svojini građana usled poplava u januaru 2021. godine opredele bespovratna novčana sredstava u iznosu od 250 miliona dinara.

Lokalne samouprave procenile su da je oštećeno oko 1.400 porodičnih stambenih objekata u svojini građana, koji su razvrstani u pet kategorija.

Poplave na jugu Srbije! Spašavaju se i ljudi i stoka

Podsetimo, početkom januara ove godine poplavljena su mnoga mesta oko Niša, Leskovca, Pirota, kao i mesta na Kosovu i Metohiji, usled naglog otapanja snega i nabujale Južne Morave i Nišave. 

Ovog januara mnoga sela na jugu Srbije bila su poplavljena (foto: Vladimir Aleksić)

Slika koja je "obišla" zemljinu kuglu bila je ona na kojoj poljoprivrednici spasavaju jaganjce u mestu Rsovci kada je nabujala reka Visočica krenula rano u zoru da plavi ovo pirotsko selo.

Za poljoprivrednike besplatno stručni saveti

Na sednici je usvojena Uredba o utvrđivanju Srednjoročnog programa razvoja savetodavnih poslova u poljoprivredi za period od 2021. do 2025. godine.

Program, koji je u skladu sa Strategijom poljoporivrede i ruralnog razvoja Srbije, donosi se radi unapređenja savetodavnih poslova u poljoprivredi, odnosno radi podizanja opšteg nivoa znanja i informisanosti poljoprivrednih proizvođača. Savetodavna podrška odnosiće se i na udruženja, zadruge i druga pravna lica u poljoprivredi.

Poljoprivrednici će besplatno dobiti blagovremene informacije, stručne savete, pomoć i usluge kako bi povećali konkurentnost i održivost svojih gazdinstava, profitabilnost i kvalitet proizvodnje, svest o očuvanju prirodnih resursa i zaštiti životne sredine.


Tagovi

Poplave Oštećenja Pomoć Vlada Stručni saveti Poljoprivrednici


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.