Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zakup zemljišta
  • 10.06.2021. 10:00

Više od 7.360 ha državnog poljoprivrednog zemljišta moguće zakupiti u Zrenjaninu

U ponudi je najviše pašnjaka, u površini od 3.440 ha, od toga najzastupljeniji su pašnjaci treće klase - 2.187 ha.

Foto: Depositphotos/racorn
  • 116
  • 20
  • 0

Raspisan je oglas za drugi krug javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini za područje grada Zrenjanina, obaveštava Uprava za poljoprivredno zemljište

Ukupna površina koja se nudi u zakup iznosi 7.366,4 ha. Period zakupa je 15 godina za 1.121 jedinicu javnih nadmetanja, dok je 38 jedinica javnih nadmetanja oglašeno na jednu godinu.

U ponudi je najviše pašnjaka, u površini od 3.440 ha, od toga najzastupljeniji su pašnjaci treće klase - 2.187 ha. Početna cena za ovu klasu pašnjaka u drugom krugu iznosi 16,9 evr/ha. Takođe, u ponudi je skoro 2.000 ha njiva, kao i 980 ha površine pod livadama. Početna cena za njivu treće klase je 84,7 evr/ha.

Kako se prijaviti za nadmetanje?

Od ove godine ponude za javna nadmetanja se dostavljaju elektronskim putem, kroz aplikaciju Digitalno javno nadmetanje. Na ovaj način, svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači lako i jednostavano mogu poslati svoje ponude, bilo da koriste računar ili mobilni telefon.

Pravo učešća imaju sva zainteresovana fizička i pravna lica, a jedini uslov je da imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo u aktivnom statusu najmanje tri godine.

Rok za prijavu je 16. jun 2021. godine do 12 časova, a otvaranje ponuda, odnosno kreiranje rang liste zakazano je za 26. istog meseca.


Tagovi

Zakup zemljišta Zrenjanin Državno poljoprivredno zemljište


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]