Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Trgovinski sporazum
  • 05.02.2020. 15:00

Velika Britanija pooštrava carinske kontrole za robu iz EU?

U nastojanju da pojača pritisak u pregovorima o trgovini, Džonson se priprema da uvede potpune carinske i granične provere za svu robu koja će nakon Bregzita iz EU-a ulaziti u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Foto: Wikimedia/GOV.UK
  • 93
  • 4
  • 0

Velika Britanija je pre nekoliko dana napustila Evropsku uniju, a njen premijer Boris Džonson (Boris Johnson) već je započeo planiranje novih trgovinskih strategija. Naime, kako piše telegraph.co.uk., u nastojanju da pojača pritisak na Evropsku uniju u pregovorima o trgovini, Džonson se priprema da uvede potpune carinske i granične provere za svu robu koja će nakon Bregzita iz EU-a ulaziti u Ujedinjeno Kraljevstvo.

"Znam da ovu priliku možemo pretvoriti u veliki uspeh i bez obzira na probleme u budućnosti, znam da ćemo uspeti. Sada je vreme da se pomoću tih alata oslobodi pun potencijal ove sjajne zemlje i učini je još boljom", rekao je.

Britanska vlada je već raspravljala o budućnosti trgovine, uključujući želju za učešćem u sporazumu o slobodnoj trgovini Kanade s EU koji će zahtevati provere carina, propisa kao i sigurnost proizvoda životinjskog i biljnog porekla. Stvaranje čepova na kanalu La Manš (La Manche) kod Doverskih vrata i kašnjenje robe značilo bi manju dostupnost, kraći rok trajanja sveže robe i veće troškove proizvođača, čega su vlasti svesne i smatraju da moraju naći neki bolji način za kontrolu robe od Džonsonove metode.


Tagovi

Velika Britanija Carine Brexit Boris Johnson Europska unija


Autorka

Lucija Bencaric

Više [+]

Lucija je magistar agroekonomije. Voli da istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija-drvo gracioznih cvetova!