Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vebinar
  • 11.05.2020. 19:00

Vebinar: Kako nove tehnologije doprinose ostvarivanju ciljeva UN-a

Na događaju "Coimbra Sustainablity Summit" koji će biti održan od 18. do 29. maja biće istražene mogućnosti rasta na preseku četiri područja digitalizacije koja se smatraju temeljom za rast; "Artificial Intelligence", "Blockchain", "Internet of Things" i "Cybersecurity" (4 KETs).

Foto: InoSens
  • 61
  • 2
  • 0

Kao agenti za inovacije kompanija InoSens poziva da moramo dati svoj doprinos u rešavanju društvenih izazova sa kojima se planeta suočava i da pokušamo da se pozabavimo nekim od 17 ciljeva održivog razvoja koje su Ujedinjene Nacije definisale 2015. godine. Na događaju "Coimbra Sustainablity Summit" koji će biti održan od 18. do 29. maja biće istražene mogućnosti rasta na preseku četiri područja digitalizacije koja se smatraju temeljom za rast; "Artificial Intelligence", "Blockchain", "Internet of Things" i "Cybersecurity" (4 KETs), pokušavajući da pokažemo kako kombinovanje elemenata ovih tehnologija može da odgovori na potrebe gore pomenuta četiri sektora.

Vizija događaja je raspravljati o tome kako nove tehnologije mogu podržati pristojan rad i ekonomski rast stvaranjem novih partnerstava za postizanje tih ciljeva.

Govoriće se i kako ciljevi održivog razvoja utiču na javnu politiku

Ciklus vebinara biće podeljen na četiri sesije, fokusirajući se na; značaj ciljeva održivog razvoja koje su definisale Ujedinjene Nacije, važnost partnerstava i etičkih pitanja u kreiranju novih rešenja, kompanije koje već koriste 4KETs da donesu vrednosti, nova partnerstva i mogućnosti javnog finansiranja.

Tokom dve nedelje događaja, istaknuti govornici i glavne sesije govoriće o tome kako ciljevi održivog razvoja utiču na javnu poliitku, koji su ključni izazovi implementacije u četiri polja, kako različiti sistemi finansiranja podržavaju napredak i kako primena specifičnih rešenja podstiče razvoj.

Prednosti učesnika na ovom vebinaru su:

  • Besplatna registracija i mogućnost prisustvovanja na raznovrsnim sesijama;
  • Prilika za prisustvo na sesijama sa istaknutim i dokazanim govornicima o ciljevima održivog razvoja i kako tehnologija može pomoći rešenje;
  • Otkrivanje novih mogućnosti finansiranja;
  • Upoznavanje kolega iz iste industrije "matchmaking sessions" i sklapanje novih partnerstava;
  • Jedinstvena prilika za 'pitch' ka investitorima.

Teme koje će biti obuhvaćene tokom dve nedelje događaja su zdravlje, poljoprivreda, proizvodnja i održivi gradovi (Health, Agri-food, Manufacturing and Sustainable Cities).


Tagovi

Ciljevi održivog razvoja Ujedinjene nacije Samit Vebinar Coimbra Sustainbilty Summit


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...