Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ursus traktori
  • 18.01.2022. 07:30

Ursus će opet proizvoditi traktore za Tanzaniju, a otvara i fabriku u Albaniji?

Ursus je već proizvodio traktore za tu afričku državu, a uskoro bi moglo doći do ponovnog aktiviranja kao i pokretanja fabrike u Albaniji.

Foto: Facebook/Traktory URSUS
  • 837
  • 72
  • 0

Poljski Ursus bi nakon sanacije mogao obnoviti ugovor s Tanzanijom. Uprava ove kompanije sastala se ovog meseca sa članovima parlamenta te afričke države, a što su objavili na svom tviteru. 

Prema ovoj objavi, moguće je ponovo aktiviranje "tanzanijskog" ugovora, a nakon što je on prvi put bio potpisan 2016. godine. Ta bi zemlja želela da obnovi nekadašnji ugovor. 

Iz poljskog Ursusa su pojasnili trenutnu situaciju u kojoj se nalaze. U slučaju sanacije kompanije, oni su spremni za dalje razgovore. Predstoji im ispunjavanje ugovora vrednog 20 miliona dolara za nabavku traktora i poljoprivrednih mašina. 

Treba napomenuti kako je ovaj poljski brend u decembru objavio i kako je sklopio pismo namere sa Trgovinsko-industrijskom komorom Tirane, a u vezi sa pokretanjem fabrike za proizvodnju traktora i poljoprirednih mašina u Albaniji. 

Inače, fabrika Ursus osnovana je davne 1983. godine. Ima vrlo turbulentnu istoriju, a u 90-im godinama prošlog veka došlo je do opadanja proizvodnje traktora. Tako je 1995. iz te fabrike izašalo njih samo 16.000. Usledile su nesigurne godine ali brend kao takav nikada nije ugašen. 
 


Tagovi

Ursus Proizvodnja traktora Poljski traktor


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.