Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Heroji
  • 09.12.2018. 12:00

Upoznajte 5 životinja heroja!

Njih pet odabrano je zbog svojih zasluga i osobina koje su pokazali u različitim situacijama. Upoznajte dva konja, dvije kokoške i jedno prase.

Foto: Modern Farmer / Krystyn Wargo
  • 363
  • 50
  • 0

Pod sloganom "Životinje govore glasnije od riječi" portal Modern Farmer predstavio je životinje heroje. Njih pet odabrano je zbog svojih zasluga i osobina koje su pokazali u različitim situacijama. Upoznajte dva konja, dvije kokoške i jedno prase.

Heroj broj 5: BigB

BigB je konj, koji je svoju ulogu dobio zahvaljujući istraživačkom centru francuskog Sveučilišta Saint-Cloud. Naime, on je korišten u različitim terapijama - za najmanju djecu s posebnim potrebama, do ratnih veterana s posttraumatskim sindromom. Služio je strpljivo, brižno, shvaćajući svoju svrhu, dok se istovremeno borio sa svojim velikim strahom - od plastičnih vrećica!

Heroj broj 4: Winston

Winston je prvi pijetao, koji je dobio certifikat kao terapeut. Naime, on vrlo lako uspostavlja kontakt s ljudima. To je posebno važno kada je riječ o osobama s autizmom, djeci i starijim osobama. Ima sposobnost empatije, pa kada osjeti da su ljudi u problemu, približi im se i gotovo da "prede". Postao je toliko voljen, da je posljednja želja jedne žene oboljele od raka bila da upozna ovog pijetla. 

Vinston
Certificirani terapeut (Foto: Modern Farmer / Hannah Weinberg)

Heroj broj 3: Wilbur

"Sweet Olive Farm" je farma iz Velike Britanije, koja je zadužena za spašavanje životinja i svojevrstan je azil. Jedna od životinja koja je ovdje našla svoje utočište je prase Wilbur. Njegovo herojsko djelo je nevjerojatno, jer je riskirao vlastiti život. Dok je njegova vlasnica Adriana hranila životinje, u napad je krenuo bik. Kako bi je spasio, Wilbur je stao ispred bika i toliko skičao, sve dok razjarena životinja nije odustala.

Heroj broj 2: Butters

Butters je hrabra mama, kokoška koja je spasila svoje piliće. Prije tri godine, dok je sa svojih 10 pilića odmarala u kavezu, napao ih je oposum. Skupivši ih uz sebe, uzvratila je napad. U toj borbi je izgubila oko, ali ni jedno od svojih pilića.

Heroj broj 1: Oakly

Heroj koji je zaslužio prvo mjesto je konj s naslovne fotografije - Oakly. Bio je žrtva nasilja - tukli su ga i psihički zlostavljali. Kada je stigao na farmu nove vlasnice, bio je uplašen, žigosan i neuhranjen. Zapravo, stigao je iz klaonice. Tri mjeseca je bilo potrebno kako bi se ovaj konj navikao na pažnju i njegu. Nakon što je bio spreman voljeti i biti voljen, postao je onaj koji pomaže. Postao je najbolji prijatelj 13-godišnjoj djevojčici Sky, koja je preživjela velike obiteljske traume, koje su ostavile traga na njoj u vidu anksioznosti i depresije. Život joj se promijenio, a za to je isključivo bio zadužen heroj Oakly.


Izvori

ModernFarmer


Tagovi

Životinje heroji Kokoška Konj Prase Oakly


Autorica

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednica portala, diplomirana novinarka i ljubiteljica prirode. Omiljena izreka: Tko smije taj može, tko ne zna za strah, taj ide naprijed.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P