Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Akcija Plovne reke
  • 14.03.2022. 17:00

Uhvaćen u krijumčarenju benzina i evrodizela

Pripadnici Jedinice za bezbednost na rekama, prilikom pretresa kuće pedesetčetvorogodišnjeg muškarca u Novim Banovcima, osim naftnih derivata, pronašli su i pet creva dužine oko 60 metara i još što šta.

Foto: MUP Srbija
  • 2.179
  • 308
  • 0

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da je novoformirana Jedinica za bezbednost na rekama MUP-a, koja će brinuti o bezbednosti svih plovnih puteva u Republici Srbiji, u nastavku akcije "Plovne reke", zaplenila veću količinu benzina i evrodizela za koje se sumnja da su prokrijumčareni i vrednu infrastrukturu koja se koristi za ove nelegalne aktivnosti.

Pripadnici Jedinice za bezbednost na rekama, prilikom pretresa kuće pedesetčetvorogodišnjeg muškarca u Novim Banovcima, osim naftnih derivata, pronašli su i pet creva dužine oko 60 metara, dva pištolja za točenje nafte, tri električne pumpe za pretakanje, dve električne pumpe za pretakanje sa brojčanikom i jednu benzinsku pumpu za pretakanje.

Zbog sumnje da je švercovao akcizne proizvode i nedozvoljeno skladištio robu, protiv pedesetčetvorogodišnjaka biće podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju. 

Podsetimo, nedavno je prijava podneta protiv pedesetjednogodišnjeg muškarca zbog nedozvoljenog šverca i skladištenja akciznih proizvoda. Policijski službenici zatekli su osumnjičenog, u Surčinu, u trenutku dok je pretakao gorivo koje je prodao sedamdesetjednogodišnjem muškarcu. Pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenog policija je u garaži pronašla oko 1.100 litara lož ulja i oko 400 litara evro dizela, a u dvorištu točilicu za pretakanje goriva i 100.000 dinara.


Tagovi

Krijumčarenje Gorivo Evrodizel Mup Prijava


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...