Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ilegalna sadnja
  • 16.05.2021. 18:00

Uhvaćen da sadi konoplju na tuđem polju - policiji rekao da bere koprive

Farmer je nazvao policiju jer je njegovim poljem šetao nepoznat čovek koji se čudno ponašao.

Foto: Depositphotos/Pro_Stocks
  • 598
  • 140
  • 0

Policija iz grada Šehnic, na jugozapadu Poljske dobila je prijavu o sumnjivom ponašanju muškarca na jednoj oranici. Kada su došli na mesto prijave, ispostavilo se da 31-godišnjak pokušava da posadi indijsku konoplju i to na tuđoj parceli, piše wroclaw.

Prijavu je podneo lokalni farmer koji je primetio čoveka koji se mota u blizini njegovog poljoprivrednog zemljišta. Kada su policajci stigli na mesto događaja, osumnjičeni je počeo da beži. Ali, uspeli su da ga zaustave.

Nedugo nakon toga potvrđene su sumnje podnosioca prijave, a čudno ponašanje muškarca povezano je sa počinjenjem kaznenog dela. Policajci su na licu mesta pronašli plastičnu posudu sa sadnicama kanabisa, kao i vrećice s ekspandiranom glinom i đubrivima.

Uprkos njihovom pronalasku, osumnjičeni nije hteo da prizna razlog dolaska na poljoprivredno zemljište i pravdao se da je došao da bere koprive te da ne zna čije su sadnice. Međutim, sve je ukazivalo na to da je nameravao da posadi plantažu ilegalnih biljaka na tuđem polju. Dalje ispitivanje nateralo ga je da sve prizna.

Policajci su u vozilu koje je pripadalo 31-godišnjaku otkrili i vrećicu sa opojnom drogom. Analiza pronađene supstance otkrila je da je reč o marihuani. Osim toga, nađena je vaga, ali i pribor za konzumaciju.

Muškarac je završio u najbližoj policijskoj stanici, a sud će odlučiti o njegovoj budućnosti. Prema važećim propisima u toj državi, mogao bi u zatvor i do tri godine.

Nije ovo prvi put da neko pokušava ilegalno da proizvede ovu biljku na tuđem zemljištu, ali, ne na privatnom i to još otvorenom polju. Do sada je uzgajana uglavnom u šumama, skrivena od neželjenih pogleda. Tako je prošle godine u šumi na području Pavučnjaka, u blizini Samobora, nepoznata osoba zasadila 1.600 stabiljka. 


Tagovi

Ilegalna sadnja Poljska Kaznena prijava Sadnja konoplje


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.