Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tržište poljoprivrednih mašina
  • 04.10.2018. 08:15

Tržište poljoprivrednih mašina premašiće 200 mlrd dolara - ko su globalni ključni igrači?

Pošiljke poljoprivrednih mašina premašile su pet miliona jedinica u 2017. godini, a taj broj će sve više i više rasti.

Foto: Bigstockphoto/levelupart
  • 420
  • 18
  • 0

Očekuje se da će tržište poljoprivredne opreme imati visok porast kapaciteta proizvodnje sa konkurentima, koji obuhvataju napredne metode proizvodnje. Evropsko tržište poljoprivredne opreme doživljava veliku potražnju za takvim mašinama, usled sve većeg usvajanja automatizovanih tehnologija. Zemlje, uključujući Italiju, Nemačku i Francusku, kreću prema automatizaciji i usvajaju neke od pametnih industrijskih rešenja za proizvodne procese.

Nedostatak radne snage u regionu takođe je faktor koji tome doprinosi. Mašine obavljaju više poljoprivrednih aktivnosti sa maksimalnom tačnošću i produktivnošću, podstičući poljoprivrednike da sprovedu tehnologije u svojim poljoprivrednim procesima.

Lani isporučeno 5 miliona poljoprivrednih mašina

Tržište poljoprivrednih mašina do 2024. godine premašiće 200 milijardi dolara, prema novom istraživačkom izveštaju kompanije Global Market Insights, Inc. Pošiljke su premašile pet miliona jedinica u 2017. godini. Eksponencijalno povećanje broja stanovnika izazvalo je potrebu za povećanjem kvaliteta i prinosa useva kroz napredovanje u tehnologiji, praćenju stoke i rastuće upotrebe đubriva i pesticida, čime se podstiče rast tržišta poljoprivredne opreme. 

Mašine za oranje i kultivisanje doživljavaju veliku potražnju na tržištu. Da bi se ona zadovoljila, dobavljači u razvijenim zemljama ulažu u razne nove napredne opreme. Nekoliko tehnoloških dostignuća pruža efikasna rešenja poljoprivrednicima u uzgoju i obradi njihovih polja. Na primer,, Kverneland razvija mašine za oranje opremljene sistemima automatskog resetovanja, koji se mogu prilagoditi različitim uslovima zemljišta.

Ko su glavni globalni igrači?

Glavni igrači koji deluju na tržištu poljoprivrednih mašina su AGCO Corporation, JCB, Kubota, Claas, Deere & Company (John Deere), Bucher Industries, Dawn Equipment, CNH Industrial, CNH Industrial, Mahindra Tractors, Same Deutz-Fahr Deutschland GmbH, Force Motors Ltd., Kverneland Group, International Tractors Ltd, Kuhn Group, Iseki & Co., Ltd., Escorts Group i Tractors and Farm Equipment Ltd. 

Rastuća potražnja za pametnim tehnologijama u automatizovanim mašinama pruža mogućnost da igrači razviju inovativne proizvode na tržištu poljoprivredne opreme. To uključuje mobilnu povezivost, nadzor u stvarnom vremenu, evidenciju i upozorenja o zadacima koji se moraju izvršiti. 


Tagovi

Poljoprivredne mašine Oprema Tržište Traktori Inovacije Poljoprivreda


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!