Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Syngenta Agro
  • 28.10.2019. 18:00

Syngenta postavlja nove ciljeve za inovaciju u borbi protiv klimatskih promena

Investicijom od dve milijarde dolara u inovativna rešenja, u borbi protiv klimatskih promena, podržan je novi cilj održivosti kompanije Syngenta.

Foto: Syngenta.com
  • 363
  • 17
  • 0

Investicijom od dve milijarde dolara u inovativna rešenja, u borbi protiv klimatskih promena, podržan je novi cilj održivosti kompanije Syngenta. Cilj podrazumeva izbacivanje najmanje dva tehnološka izuma na tržište svake godine, smanjenje doprinosa poljoprivrede klimatskim promenama, korišćenje kapaciteta za ublažavanje klimatskih promena, kao i podrška prehrambenom sistemu da ostane unutar granica planete.

Erik Fyrwald, generalni direktor kompanije, takođe je najavio da će ulaganja u istraživanja i razvoj u cilju održivosti poljoprivrede biti praćena fokusom na smanjenje intenziteta ugljen dioksida u samom radu firme i to za najmanje 50 odsto do 2030. godine.

Podrška Pariskom sporazumu

Donešene odluke su u cilju podrške ambicioznih ciljeva Pariskog sporazuma o klimatskim promenama. Syngentinu posvećenost potvrdila je i podržala i Inicijativa naučno zasnovanih ciljeva (SBTi).

"Poljoprivreda je sada na čelu svetskih nastojanja da se reši problem klimatskih promena", kaže Fyrwald. "Syngenta je posvećena ubrzanju naših inovacija, u cilju pronalaženja boljih i još bezbednijih rešenja o tome kako pristupiti zajedničkom izazovu, koji se ogleda u klimatskim promenama i gubitku biodiverzitetaTo nisu samo reči, to je prava akcija, koja će doprineti da se Syngenta fokusira na pomoć zemljoradnicima u suočavanju sa klimatskim promenama i u smanjenju doprinosa ovog sektora efektu staklene bašte", zaključuje Fyrwald.

Fokus na održivosti poljoprivrede

Dve milijarde dolara biće usmereno na programe sa jasno uočljivim benefitima ili novim tehnologijama, koje će da omoguće veliku promenu na planu održivosti poljoprivrede, kao što je korišćenje zemljišta, zdravlje tla i kompletna zaštita od štetočina.

Kroz višegodišnju saradnju sa organizacijom za zaštitu prirode The Nature Conservancy, Syngenta razvija strategije prepoznavanja i testiranja novih inovacija i tehnologije koje mogu da koriste zemljoradnicima, kao i da doprinesu pozitivnim ishodima po životnu sredinu. Ova saradnja zasniva se na nastojanjima da se poboljša plodnost zemljišta, delotvornost resursa i zaštita prirodnih staništa u najvećim poljoprivrednim oblastima u čitavom svetu.

Sve više priznati rizici klimatskih promena

Sally Jewell, generalni direktor organizacije The Nature Conservancy, kaže: "Da bi korišćenje resursa bilo efikasno, potrebno je da privatni sektor preduzme odlučujuće akcije. Kako kompanije sve više prepoznaju rizike od klimatskih promena i koristi od održivosti, podržavamo priliku da se doprinese nauci i da se stručno pomogne transformaciji poslovne prakse. Syngentino ulaganje u inovacije važan je korak napred ka budućnosti u kojoj će čovečanstvo i priroda doživeti procvat".

Cynthia Cummis, direktor pri Institutu za svetske resurse (World Resources Institute), jednom od partnera Inicijative naučno zasnovanih ciljeva, koja je zadužena za ublažavanje klimatskih promena u privatnom sektoru, kaže: "Čestitamo Syngenti što je omogućila da Inicijativa naučno zasnovanih ciljeva potvrdi njenu nameru da smanji ispuštanje štetnih gasova. Vođstvo u sektoru poljoprivrednog poslovanja od suštinskog je značaja u borbi protiv klimatskih promena i postavljajući te ciljeve, Syngenta započinje put ka bezbednom razvoju."

Rešavanje izazova - glavni cilj

Ovi ciljevi sastavni su deo obaveze koju je kompanija preuzela početkom ove godine, a odnose se na ubrzanje inovacija. Glavni cilj je rešavanje rastućih izazova, sa kojima se suočavaju poljoprivredni proizvođači usled klimatskih promena, erozije zemljišta, ali i gubitka biodiverziteta.

O toku rešavanja tih izazova podnosiće se godišnji izveštaji, a sprovodiće se i nezavisne revizije. Ovo obaveštenje dostavljeno je na 150 radionica u celom svetu, a koje su pomogle rukovodstvu kompanije da prepozna najvažnija područja za ulaganje.


Tagovi

Održivost poljoprivrede Nove tehnologije Syngenta Klimatske promene


Partner

Syngenta Agro d.o.o

Omladinskih brigada 88b, 11070 Novi Beograd, Srbija
tel: +381(0) 11 3129982, e-mail: agro.email-srbija@syngenta.com web: https://www.syngenta.rs/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Postavljanje kablova na rendžer zalivnom sistemu, pred predstojeću sezonu. Rendžeri su pokretne mašine za navodnjavanje, a vodu zahvataju iz kanala preko pumpnog agregata. Iz rasprskivača koji su postavljeni duž mašine voda se raspoređuje p... Više [+]