Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protest
  • 08.08.2022. 11:00

Sutra protest u Požarevcu: Suncokret nikako ispod 700 evra za tonu

Glavni razlog protesta je cena suncokreta, između ostalih problema koje postoje u našoj poljoprivredi.

Foto: Nedeljko Savić
  • 2.491
  • 3.013
  • 0

Udruženje poljoprivrednika "Stig" koje okuplja poljoprivrednike Braničevskog okruga sutra (9.8.) definitivno organizuje protest. Kako nam je potvrdio Nenad Milenković iz ovog Udruženja, nezadovoljni ratari krenuće ujutru u devet časova iz Bratinca, da bi oko 11h usledila blokada na Moravskom mostu na ulasku u Požarevac.

"Proći će se kroz centar grada kolonom od oko 200 traktora", kaže Milenković za Agroklub.

Podsetimo, glavni razlog protesta je cena suncokreta, između ostalih, kako kaže naš sagovornik, problema koje postoje u našoj poljoprivredi.

 "Žetva suncokreta je na pragu, i svaki dan može da počne. Najniža cena ispod koje ne idemo je 700 evra po toni."

Pregovori nisu urodili plodom: Protesti jedino rešenje?

Kako smo nedavno pisali, odluka za protest doneta je zbog sastanka sa predstavnicima ministarstva koji nije urodio plodom. Kako je ranije rekao za naš portal predsednik ovog Udruženja Nedeljko Savić kaže, "sve je ostalo u mestu, nije se desio ni milimetar pomaka".

Takođe, paralelno sa ovim, Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije najavila je protest na teritoriji cele zemlje sa početkom u 12h i jedan minut.

Kako su naveli u svom saopštenju, razlog je "ponižavajuće i očajno stanje u agraru Republike Srbije i ćutanje institucija na isto".


Tagovi

Protest Nenad Milenković Nedeljko Savić Cena suncokreta Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije Protestna vožnja Stig


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...