Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mehanizacija
  • 19.02.2021. 17:00

Steketee deo LEMKEN grupacije u godini pandemije zabeležio rast prodaje od 30 odsto

Mehanička rešenja za suzbijanje korova sve više dobijaju na značaju u svim delovima Evrope, naglašavaju iz LEMKENA, a rezervni delovi sada se mogu naći i poručiti na internet portalu Agroparts.

Foto: Lemken
  • 1.217
  • 215
  • 0

Uprkos virusu korona, holandska komapnija Steketee, koja je od 2018. godine deo LEMKEN grupacije, prošle godine zabeležila je rast prodaje od čak 30 odsto. 

"Trend ka integrisanoj zaštiti useva je nazaustavljiv. Postoji velika potražnja za mašinama za okopavanje, bankericama i uređajima za prskanje u traku radi smanjenja upotrebe pesticida“, kaže izvršni direktor kompanije Steketee Iljan Šouten (Iljan Schouten) dodajući da su porudžbine za prolećnu sezonu 2021. već popunjene. 

Otvorene nove linije

Kako bi udovoljili visokoj potražnji, Steketee i LEMKEN sarađivali su zajedno na optimizaciji procesa i proizvodnje. U holandskom selu Štad ant Haringvlietu (Stad aan't Haringvlietu) izgrađene su nove linije za montažu malih uređaja koje bi, smatra Šouten, trebale da povećaju proizvodni kapacitet i skrate rokove isporuke. 

Linija nazvana Professional sastoji se od lako podesivih priključaka za okopavanje tradicionalnih useva i širine redova dok ona Individual omogućuje udovoljavanje pojedinačnih zahteva kupaca zahvaljujući širokom rasponu dostupnih opcija. 

Steketee poseduje i najinteligentniju tehnologiju kamera na tržištu, tvrdi izvršni direktor ističući vidljiv trend rasta potražnje za ovim proizvodima, jer potrošači traže efikasnost i preciznost i na većim radnim širinama, što IC-Light kamera upravo pruža. 

Dostava rezervnih delova preko noći

Kompanija je i prošle godine intenzivno radila na svojoj postprodaji, a rezervni delovi sada se mogu naći i poručiti na internet portalu Agroparts.

"I trgovci, ali i krajni kupci mogu poručiti sa našeg portala, a za sve popularne rezervne i potrošne delove obezbeđena je brza dostava, preko noći, iz središnjeg skladišta“, naglašava prodajni predstavnik kompanije Leonard Mol dodajući da to omogućava da se Steketee mašine stave u rad u bilo kom delu sveta što je brže moguće. 

Pored velike potražnje u zapadnoevropskim zemljama, prošle godine je porasla i ona iz srednje i istočne Evrope.

"Mehanička rešenja za suzbijanje korova sve više dobijaju na značaju i u tim regijama“, kaže Mol. 

Kao rezultat svega, razvoj proizvoda brzo napreduje. Kompanija trenutno isprobava nove metode prepoznavanja biljaka pomoću veštačkee inteligencije.

"Želimo da stvorimo prostor za rast i za naše poljoprivrednike, ali i za dobavljače. Zemljište predstavlja osnov za zdrave useve i to nam svima uvek treba da bude na umu“, zaključuje Šouten. 

Za više dodatnih informacija obratite se kompaniji LEMKEN na jedan od dole navedenih kontakata.


Tagovi

LEMKEN Steketee Iljan Šouten Leonard Mol Rast prodaje COVID Nove linije Prodaja rezervnih delova


Autorka

Lucija Bencaric

Više [+]

Lucija je magistar agroekonomije. Voli da istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Bulevar Jovana Dučića 2, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 69 780 345, e-mail: slavkovic@lemken.com web: http://www.lemken.com