Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kupovina traktora
  • 09.11.2021. 20:30

Šta vam je važno kod kupovine novog traktora?

Pri odluci o kupovini novog traktora treba povesti računa o faktorima poput finansiranja, gde ga kupiti kao i na kraju - za šta će vam on tačno služiti? Šta preferirate kao kupac?

Foto: Depositphotos/stocktributor
  • 1.612
  • 191
  • 0

Savremena poljoprivredna proizvodnja danas je nezamisliva bez primene odgovarajuće mehanizacije o čijoj efikasnosti i racionalnosti korišćenja u velikoj meri zavisi uspešnost poslovanja svakog poljoprivrednog gazdinstva, a time i konkurentnost na tržištu. 

Efikasno opremanje mehanizacijom i maksimalno iskorišćavanje njenih kapaciteta danas je jedno od najvažnijih preduslova za uspešnu poljoprivrednu proizvodnju.

Upravo su traktori neophodni u obavljanju poljoprivrednih radova i glavni su izvor mehaničke snage. Kupovina onog polovnog, pogotovo starog dvadeset i više godina, uvek predstavlja veliki rizik jer je teško tačno utvrditi u kakvom je stanju. 

Traktor je osnovno sredstvo za proizvodnju

S druge strane, zbog trenutne globalne krize u ovom sektoru, a zbog nedostatka delova za izradu, od čipova do guma, pred poljoprivrednicima je izazov i neizvesnost o tome šta donosi budućnost kao i ulaganje u nove mašine. Ipak, pojedinci su primorani da ih kupe jer su osnovna sredstva za proizvodnju. 

Bez obzira na trenutno stanje, tržište poljoprivredne mehanizacije, posebno razvojem digitalne tehnologije kupcima pruža mogućnosti izbora. Ali, pri odluci o kupovini novog treba povesti računa o faktorima poput finansiranja, gde ga kupiti, kakva mu je potrošnja goriva s obzirom na sve strože kriterijume o smanjenju emisije štetnih izduvnih gasova motora kao i na kraju - za šta će vam on tačno služiti?

Koji su to izazovi kod izbora adekvatnog traktora? Koje parametre valja uzeti u obzir pri kupovini?

Želimo da nam pomognete u istraživanju tržišta traktora odnosno afiniteta kupaca kroz kratku anketu. U pitanjima je, osim osnovnih elemenata navedeno i nekoliko onih prilagođenih savremenijim traktorima.


Tagovi

Istraživanje Kupovina traktora Cena Novi traktor Potrošnja goriva Gde kupiti Kreditiranje


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.


Partner

Agroklub d.o.o SRB

Bulevar oslobođenja 78, 21000 Novi Sad, Srbija
e-mail: info@agroklub.rs web: https://www.agroklub.rs/